Pärnu ja Keila korvpallifännide vahel tekkis füüsiline konflikt (1)

Postimees Sport
Uuendatud 28. jaanuar 2024, 19:12
Copy
Pärnu Sadam alistas võõrsil Keila meeskonna. Pärnu fännid ei saanud kohtumist kvaliteetselt nautida.
Pärnu Sadam alistas võõrsil Keila meeskonna. Pärnu fännid ei saanud kohtumist kvaliteetselt nautida. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal toimunud Keila Coolbeti ja Pärnu Sadama korvpallilahingu ajal toimus tribüünidel poolehoidjate vahel kokkupõrge.

Postimeheni jõudis Pärnu korvpallifännide kiri, kus kirjeldati füüsilise konfliktini jõudnud intsidenti.

«Reede, 26.01.2024. Keila Tervisekeskuses kohtuvad kohalik Coolbet ja Pärnu Sadam. Pärnust on kohale sõitnud ca 15–20 fänni oma meeskonda toetama. Oleme jõudnud tribüünil kohad sisse võtta, kui samale tribüünile meie selja taha sätib ennast ca kümnest noorukist koosnev Keila fännidest seltskond. Miks arvame, et seltskonnal on süsteemsus ja kindel plaan, on see, et ühe suust kõlab lause «Oh, Pärnu fännid on siin, istume siia». Sellele järgnes 40 minutit terrorit. Labaseid märkusi, mõnitamist, füüsilist ähvardamist nii Pärnu fännide kui ka meeskonna aadressil. Mõnitamine ja vaimne terror kestis kogu mängu vältel. Lõpuks läks asi ka füüsiliseks, kui noort Pärnu fänni mõnitati tema mütsi pärast ja seejärel müts peast ära löödi. Sündmustest rääkisime ka turvamehe ja õhtujuhiga, kes lubasid olukorraga tegeleda.

Kokkuvõttes on kõik kirjeldatu Eesti korvpalli fännikultuuris enneolematu ja kindlasti peaks antud olukorras midagi ette võtma. Kindlasti peaks ka korvpalli avalikkus sellisest olukorrast teadma ja kindlasti ei ole olukord hetkel mingilgi moel aktsepteeritav,» seisis Pärnu fännide kirjas.

Probleemiga tegeletakse

Keila korvpallimeeskonna peatreener Peep Pahv selgitas Postimehele antud intervjuus, et tal pole olukorrast täit ülevaadet, ent kindlasti ei saa säärast käitumist heaks kiita. Pahvi sõnul tegeletakse olukorraga võimalikult kiiresti.

«Olin vestluses Pärnu Sadama korvpallijuhi Johan Kärbiga. Vaatasin olukorra ka videokordusest üle, ent sealt on midagi problemaatilist keeruline märgata. Kindlasti vestleme probleeme tekitanud inimestega.

Tegelikult on meil head fännid, kes käivad saalis ja ka võõrsil mängudel. Samas ei tohiks kunagi fännid isiklikuks minna. Ehk on võetud eeskuju Serbiast või Kreekast, kus selline käitumine on tavaline. Mina seda muidugi heaks ei kiida ega õhuta kuidagi inimesi sääraselt käituma,» teatas Pahv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles