Austraalias võidutsenud Jannik Sinner: mul on perfektsed vanemad, nendeta poleks ma siin (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Jannik Sinner poseerib Austraalia lahtiste võidukarikaga.
Jannik Sinner poseerib Austraalia lahtiste võidukarikaga. Foto: Chu Chen/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused said meeste üksikmängus pärast kümne aasta pikkust vaheaega uue võitja: itaallane Jannik Sinner hakkas finaalis mängima iga setiga üha paremini, alistas Daniil Medvedevi 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 ja võitis üle maailma tuhandete spordisõprade südamed.

Aastatel 2006–2023 juhtus vaid korra, et ei võitnud keegi suurest kolmikust Roger Federer – Novak Djokovic – Rafael Nadal. 2014. aastal triumfeeris šveitslane Stan Wawrinka, kes alistas finaalis Nadali.

Sinneri võit on teenitud, sest poolfinaalis oli ta kindlalt välja lülitanud esireket Djokovici. Finaalis oli kolmandas ja neljandas setis kohti, kus ta võinuks murduda, kuid ta suutis rasketel hetkedel oma servigeime hoida ning lõpetas mõlemad setid vastase servi murdmisega. Otsustav sett kuulus juba täielikult Sinnerile.

22-aastane võidumees on ka inimesena väga meeldiv. Selle põhjusena näitavad tema treenerid Darren Cahill ja Simone Vagnozzi näpuga Janniku vanemate Hanspeter ja Siglinde Sinneri poole.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles