Hullumeelsed õhtud löövad NBA-le häirekella (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
24-aastane Luka Dončić astus 73-punktilise mänguga sammu lähemale legendidele, nagu Wilt Chamberlain ja Kobe Bryant. Maagilistel punktisaakide taustal rullub lahti probleem, mis võib pikemas plaanis saada NBA-le saatuslikuks.
24-aastane Luka Dončić astus 73-punktilise mänguga sammu lähemale legendidele, nagu Wilt Chamberlain ja Kobe Bryant. Maagilistel punktisaakide taustal rullub lahti probleem, mis võib pikemas plaanis saada NBA-le saatuslikuks. Foto: Mike Stewart / AP / Scanpix

Sloveenia tähtmängija Luka Dončić viskas NBA mängus 73 punkti ning temast sai 10. NBA korvpallur, kes on visanud vähemalt 70 punkti. Tegemist on ajaloolise saavutusega, kuid aina rohkemate rekordite purustamise ajastul vajub see kiiresti tagaplaanile. Kas süüdi on punkte soosiv mängustiil, mis lööb NBA-le häirekella või ongi Dončić ja teised tipud paremad, kui näiteks Michael Jordan?

Dallas Mavericksi tagamängija Dončić sai oma saavutusega hakkama ööl vastu laupäeva 148:143 võidumängus Atlanta Hawksi vastu. Oma esitusega ületas Dončić ka NBA selle hooaja punktirekordi, mis kuulus mõni päev tagasi Philadelphia 76ersi keskmängijale Joel Embiidile, kes viskas San Antonio Spursi vastu 70 punkti. Dončićist enam on ühes NBA mängus rohkem visanud vaid Kobe Bryant ja Wilt Chamberlain.

Tänavune NBA statistika särab nagu jõulupuu. Näiteks 29-aastane suur äär Embiid on keskmise statistika põhjal läbi aegade üks parimaid. Ta võiks sisuliselt iga kord teha kaksikduubli, sest keskmiselt viskab ta mängus 36 punkti, hangib 11,4 lauapalli ja annab 5,8 tulemuslikku söötu. Visketäpsus on 2014. aastal 76ersi poolt Drafti esimese valikuna värvatud Embiidil tervelt 53,9 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles