Sildarude järelkasv: Eesti freestyle-suusataja tuli noorte olümpial viiendaks (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Grete-Mia Meentalo
Grete-Mia Meentalo Foto: OIS/ROK

Lõuna-Koreas Gangwonis peetavate noorte olümpiamängude eelviimasel päeval sai Eesti freestyle-suusataja Grete-Mia Meentalo rennisõidus viienda koha.

15-aastane Meentalo näitas kvalifikatsioonis samuti viiendat tulemust, saades esimesel katsel kirja 60,25 punkti. Finaalis sai ta esimesel laskumisel kirja 53,50 punkti, kolmandal parandas aga tulemust ja teenis 55,50 punkti. Rennisõidu kaksikvõit läks Hiina, võitis Yishan Liu, kes sai teisel run'il 92,25 punkti.

Meentalo oli oma olümpiadebüüdiga rahul. «Andsin endast parima, mida suutsin. See oli väga hea kogemus tulevikuks ja olen väga õnnelik, et noorte olümpiamängudest osa võtta sain,» ütles Meentalo pressiteate vahendusel.

Enne Gangwoni sai Meentalo täiskasvanute MK-etapil Copperis rennisõidus 11. koha. «Copperi MK-etapil oli kindlasti tugevam konkurents kui siin. Lõuna-Koreas oli väga hea renn, kiidan seda, aga ilmaolud olid muutlikud.

Esimesel treeningpäeval oli jäine, kus oli väga hea hoog. Teine päev oli treening pärast laudureid ja see andis väga hea ettekujutuse, milline tänane päev võiks olla. See oli omamoodi kogemus ja oskus siin hakkama saada,» ütles Meentalo.

24-liikmelisele Team Estonia noortekoondisele oli see neljas tulemus esikümnes. Suusahüppaja Kaimar Vagul sai suusahüpetes viienda koha, laskesuusatamises olid Anlourdees Veerpalu ja Frederik Marten Välbe paarissegatesõidus seitsmendad ning murdmaasuusataja Gerda Kivil sai 7,5 km eraldistardist klassikatehnikasõidus 10. koha.

Noorte olümpiamängude viimasel päeval on võistlustules Eesti murdmaasuusakoondis, kui Gerda Kivil, Herta Rajas, Toni Andree Saarepuu ja Daniel Varikov lähevad püüdma kõrget kohta segateatesõidus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles