103-kordne Eesti koondise internatsionaal tõmbab karjäärile joone alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristina Bannikova
Kristina Bannikova Foto: EJL / Brit Maria Tael

Eesti naiste jalgpallikoondist 103 kohtumises esindanud Kristina Bannikova tõmbab mängijakarjäärile joone alla.

Bannikova debüteeris naiste koondises 2013. aasta märtsis Luksemburgi vastu, kuuludes kohtumises algkoosseisu. Esimese tabamuse koondisesärgis lõi ta oma kolmandas kohtumises sama aasta juulikuus Leedu vastu, kus Eesti võttis vastase üle 4:0 võidu.

Karjääri jooksul skooris Bannikova veel kaheksal korral: kolm tabamust sai poolkaitsja kirja Leedu vastu, kaks Läti ning ühe värava Fääri saarte, Montenegro ja Kasahstani vastu.

Kristina Bannikova
Kristina Bannikova Foto: EJL / Katariina Peetson

Pärnus sündinud Bannikova alustas karjääri Tartu JK Tammekas. Koondisedebüüdiga samal aastal liitus ta Pärnu JKga, kus mängis viis hooaega. Järgmisena suundus Bannikova Itaalia tugevuselt kolmandasse liigasse Napoli CFi ridadesse: oma ainsal välishooajal mängis ta 21 kohtumises ja lõi ühe värava.

Viimased kaks koduklubi on Bannikoval olnud Pärnu JK Vaprus ja Saku Sporting. Viimases mängis ta möödunud hooajal, kui sai Sportingu särgis kirja 22 meistriliiga kohtumist ja lõi kaheksa väravat ning teenis naiskonnaga liigas teise koha. Lisaks aitas Bannikova Sportingu naiste karikavõistlustel ajaloolise võiduni ja naiste Balti liigas pronksmedalini.

Bannikova teenis 2020. aastal ajaloo esimese Annika, millega tunnustab Eesti jalgpalliajakirjanike klubi naiste koondise aasta ilusaimat väravat. Poolkaitsja teenis auhinna n-ö olümpiavärava ehk otse nurgalöögist löödud värava eest, mille ta lõi maavõistlusmängus Lätiga. 

Bannikova värav videos alates 1.44:

Samal aastal pärjati Bannikova aasta naisjalgpalluri ja naiste meistriliiga parima mängija tiitliga.

Möödunud aasta oktoobris võõrsil peetud Rahvuste liiga kohtumises Armeenia vastu täitus Kristina Bannikoval 100 kohtumist Eesti naiste koondises. Olulise tähisega sai Kristina Bannikovast viies Eesti koondist vähemalt 100 korda esindanud naine.

Viimase kohtumise naiste koondise eest mängib Bannikova selle aasta sügisel, täpne mäng on selgumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles