Viimsist lahkus motiveeriva üleminekutasu eest suurim korvikütt

Postimees Sport
Copy
Artem Kovalov
Artem Kovalov Foto: KK Viimsi / Sportland Facebook

Viimsi meeskond teatas, et on saavutanud sobivad üleminekutingimused ja Artem Kovalov lahkub meeskonna ridadest. Kus Artem Kovalovi karjäär jätkub, kinnitatakse osalisete kokkuleppel peale Kovalovi uude koduklubisse jõudmist.

Ukraina ääremängija oli Viimsi resultatiivseim mängija tänavusel hooajal. Septembris Eesti klubiga liitunud ukrainlane jooksis Eesti-Läti ühisliigas väljakule 19 kohtumises, mille jooksul viskas keskmiselt 18,3 punkti ja võttis 9,3 lauapalli. Nende näitajatega oli ta liigas paremuselt teine korvikütt ja neljas lauavõitleja.

«Soovin alustada algusest ja öelda suur aitäh selle eest, et Viimsi meeskond võttis mind vastu, hoolimata minu vigastusest. Nad andsid mulle aega taastumiseks ja uskusid minusse. Esimesed mängud ei olnud minu jaoks kerged, kuid hiljem, tänu kaaslastele ja treeneritele, harjusin meeskonnaga ning hakkasin arenema. Viimsi on väga hea klubi, kus kõik vajalikud tingimused arenguks on olemas: taastumine, treeningud, kõik on tipptasemel. Meie meeskond on noor, kuid minu siinoleku ajal said kõik nii individuaalselt kui ka meie meeskonnana tugevamaks. Oli mõnus mängida selles saalis ja fännide pere ees, kes alati meid toetasid, olgu siis võidu või kaotuse korral. Mul on hea meel, et minu karjääris on selline meeskond nagu Viimsi. Aitäh!» lausus Kovalov pressiteate vahendusel.

Viimsi peatreener Valdo Lips: «Kuigi olen treenerina alati pidanud oluliseks mängijate individuaalset arengut ja teha tööd selle nimel, et mängija saaks astuda sammu edasi oma karjääriredelil, siis sellel hooajal on see ehk veelgi tähtsam olnud. Seetõttu on Artemi üle eriti hea meel, et talle keset hooaega selline pakkumine tehti. Loomulikult on teisest küljest ka kurb, et Artem meie võistkonnast lahkub, sest tegemist on suurepärase meeskonnakaaslasega ning tema lahkumine vähendab kahtlemata esialgu meie võimalusi. Tänan Artemi meiega koosoldud aja eest ja soovin talle edu järgmisel karjääriastmel! Kindlasti on Artemi märkamine kõrgemal tasemel märk ka meie tagamängijate heast tööst.»

Klubi tegevjuht Tanel Einaste: «Artem saabus meile peale mitte kõige edukamat hooaega Leedus ja oli vigastusest taastumas. Seega on Artemi esitused kindlasti mängija enda, aga ka meie treenerite tiimi hea töö tulemus ja sama palju peab Artem ütlema aitäh meie tagaliinile, kes teda söötudega toitnud on. Rääkides ülemineku tehnilisest ja sisulisest poolest, siis erinevalt keerlevatest kuulujuttudest, ei saa meilt ükski mängija vaikimisi lahkuda. Kuid sobivatel tingimustel seda kindlasti alati arutame. Artemi kohta tehtud ülemineku- ja väljaostu pakkumine vääris kaalumist ja vastuvõtmist kõikide osaliste huvides. Mängija isiklik karjäär ja teenistus, aga ka klubi seisukohast, ehk üleminekutasu oli motiveeriv. Soovime Artemile edu ja jääme talle pöialt hoidma. Nagu teate, siis meie ise oleme uue mängija juba välja valinud ning juba laupäeval jõuab Tydus Verhoeven Eestisse ja positiivse stsenaariumi korral jookseb väljakule juba pühapäeval Prometey vastu.»

Juba pühapäeval, 4. veebruaril võõrustab Viimsi meeskond koduväljakul BC Prometey meeskonda. Pall pannakse Viimsis Foruse spordikeskuses mängu 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles