Eesti koondis jõudis taas MM-finaalturniirile, kust pole iial eemale jäädud

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti parimaks MM-valikturniiril valiti Tanel Kasenurm (paremal).
Eesti parimaks MM-valikturniiril valiti Tanel Kasenurm (paremal). Foto: IFF Flickr / Eesti Saalihoki Liit

Liepajas peetud saalihoki MM-valikturniiril võitis Eesti meeskond otsustavas kohtumises Islandi 14:2 ja pääses aasta lõpus toimuvale finaalturniirile.

Eesti resultatiivseim oli Tanel Kasenurm 5 väravaga, lisaks läks tema arvele ka 1 söödupunkt. Käe said valgeks veel Stenver Savi ja Artur Okruzko kahel ning Ken Pähn, Alexander Dahlberg, Mathias Einamann, Adam Widercrantz ja Egert Unga ühel korral.

Mängu parimaks tunnistati eestlastest Stenver Savi ja turniiri parimaks Tanel Kasenurm.

Finaalturniir peetakse detsembris Rootsis Malmös. Oma ajaloo jooksul on Eesti meeskond alati pääsenud valiksõelast finaalturniirile.

«MM-valikturniiridel mängides on alati eesmärk edasi pääseda. Sellest lähtub taktika. Neljal päeval järjest mängides tuleb põhieesmärgi saavutamiseks teha valikuid,» ütles Eesti koondise peatreener Risto Lall pressiteate vahendusel.

«Soomelt saadud suur kaotus on ebameeldiv, aga lähtub eelöeldust ja paratamatult ka tasemevahest. Meil ei tulnud vastumäng ka kuidagi välja. Maailma esinelik Soome, Rootsi, Šveits, Tšehhi on teistel eest ära. Valikturniiridel võiksid madistada nö keskmikud esikümnest, kuhu kuulub ka Eesti. Ehkki ka esikümme võidab järgmisi suhteliselt suurelt.

Eesti meeste mäng oli ootuspärane. Eesmärk oli saada kolm võitu neljast ja selle täitsime. Silma paistsid eelkõige meie kohalikult püünelt sirgunud mängijad,» lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles