M-Spordist üle parda visatud sõitja lõpetas neli aastat kestnud võidupõua

Karl Mihkel Eller
Copy
Pierre-Louis Loubet 2023. aastal Ford Puma Rally1-autoga.
Pierre-Louis Loubet 2023. aastal Ford Puma Rally1-autoga. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Mullu M-Spordis Ott Tänaku tiimikaaslane olnud Pierre-Louis Loubet võitis nädalavahetusel Katari ralli. Škoda Fabia RS Rally2-autoga sõitnud prantslane edestas põnevas võitluses norralast Mads Östbergi.

26-aastane Loubet kihutas ka uue kaardilugeja Loris Pascaud'iga. Mullu tegi ta koostööd kogenud kaardilugeja Nicolas Gilsouliga, kuid oktoobris andis prantslane ootamatult teada, et nende koostöö on läbi saanud. Loubet' võidujanu oli olnud pikk, sest viimati võitis ta 2019. aasta augustis Prantsusmaa kohaliku ralli.

Katsete kogupikkus oli Katari võistlusel 200 km ning sõitjate sõnul oli ralli väga nõudlik, seda eriti rehvidele. Just rehvipurunemised said saatuslikuks Katari ralli mitmekordsele võitjale Nasser Al-Attiyahile. Pärast kolme katset oli ta kindel liider, kuid siis purunes tal kolm rehvi järjest ja ta langes esikümnest kaugele.

Loubet' ja Östbergi vahel käis 13 katsest koosnenud rallil kõva võitlus, prantslane edestas meeskonnakaaslast lõpuks 4,6 sekundiga. Loubet MM-hooaeg algab Portugali ralliga, kus ta on stardis WRC-klassis.

«Võime tehtuga väga rahule jääda. See oli suurepärane ralli ja ma väga nautisin seda. Tänan teid kõiki. Meil oli amortisaatoritega probleeme ja oleme õnnelikud, et jõudsime finišisse. See oli raske ja väga nõudlik katsumus,» ütles Loubet ralli finišis. Ralli MM-sari jätkub kahe nädala pärast Rootsi MM-ralliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles