Nurme võttis Hispaanias vägeva lõpuspurdiga magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Tiidrek Nurme (vasakul).
Tiidrek Nurme (vasakul). Foto: Tairo Lutter

Pikamaajooksja Tiidrek Nurme võitis pühapäeval Hispaanias Murcia poolmaratoni ajaga 1:04.30. Võit tuli vägeva lõpuspurdiga Maroko jooksjate Moussab Hadouti (+0,01) ja Abdelmajid Elhissoufi (+0,04) üle.

38-aastase Nurme võidu muudab eriliseks asjaolu, et Hadouti rekord poolmaratonis on 1:00.19, kuid ta on jooksnud selle juba kümme aastat tagasi. Kusjuures alles hiljuti vabanes ta dopingukaristusest.

«Murcia poolmaratoni võit selgus lõpusirgel! Oma tugevuse panin maksma tugeva lõpuspurdiga. Poolmaratonil domineeris keenialasest kunagine maailma esinumber Josphat Kiprono Menjo, kuniks ta kaks kilomeetrit enne lõppu kõrvale astus.

Tõsisem intsident juhtus 5 km vaheaja punktis, kui tagasipöördel kukkus Läti rekordiomanik Dmitrijs Serjogins. Vedasin oma gruppi alates 9. km vaheajapunktist kuni 18. kilomeetrini. Siis ärkasid marokolased, kes siiski tempo alla lasid, ning seasörki lasid kuni viimase kilomeetrini.

Siis võtsin ohjad enda kätte ning meenutasin oma 1500 m hiilgeaegu. Võit tuli sprindifinišiga. Suures plaanis usun, et see oli hea lahtijooks kahe nädala pärast toimuvaks Sevilla maratoniks. Täna aga naudin võiduelamust täie rinnaga!» kirjutas Nurme Facebookis.

Euroopasse saabus Nurme otse Keenia treeninglaagrist, kus ta veetis poolteist kuud. Murcia poolmaratonil oligi tema eesmärk joosta esikolmikusse ning valmistuda 18. veebruaril toimuvaks Sevilla maratoniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles