«Jumala kätt» näinud staadion avab MM-finaalturniiri

Karl Mihkel Eller
Copy
Diego Maradona lõi «Jumala käega» 1986. aasta MM-finaalturniiri veerandfinaalis Inglismaa vastu värava. Pildil on Maradona võidukarikaga pärast finaali, kus alistati 3:2 Lääne-Saksamaa.
Diego Maradona lõi «Jumala käega» 1986. aasta MM-finaalturniiri veerandfinaalis Inglismaa vastu värava. Pildil on Maradona võidukarikaga pärast finaali, kus alistati 3:2 Lääne-Saksamaa. Foto: AFP/SCANPIX

2026. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri võõrustavad USA, Kanada ja Mehhiko. 19. juulil toimuvat finaali võõrustab New Jerseys asuv MetLife staadion, 11. juunil avab MMi aga Azteca staadion Mexico Citys, kus nähti 1986. aasta MMi veerandfinaalis Diego Maradona «Jumala käega» löödud väravat, mis aitas nad 2:1 võidule Inglismaa vastu.

Kahe aasta pärast toimuv MM-finaalturniir kestab rekordilised 39 päeva ning kolm riiki võõrustavad 48 meeskonda. Mehhiko on MMi võõrustanud kaks korda, 1970. ja 1986. aastal, USA aga 1994. aastal. Kanadas toimub üks suuremaid spordipidusid esimest korda, nende avamäng on 12. juunil.

Azteca staadion oli 38 aastat tagasi tunnistajaks Maradona kuulsale «Jumala käele», kui ta lõi MMi veerandfinaalis Inglismaa võrku värava, mille kohtunikud lugesid määrustepäraseks, kuigi tegelikult lükkas ta palli käega väravasse. MMi ajal mahutav staadion 83 000 pealtvaatajat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles