WRC kalender läbib uuenduskuuri

Karl Mihkel Eller
Copy
Mads Östberg 2013. aastal Ford Fiesta WRC-autoga Argentina etapil. Kuigi legendaarse MM-etapi naasmisest enam juttu ei tehta, siis on suur tõenäosus, et WRC laiendab juba järgmisel aastal Lõuna-Ameerikas kandepinda.
Mads Östberg 2013. aastal Ford Fiesta WRC-autoga Argentina etapil. Kuigi legendaarse MM-etapi naasmisest enam juttu ei tehta, siis on suur tõenäosus, et WRC laiendab juba järgmisel aastal Lõuna-Ameerikas kandepinda. Foto: Jordi Rierola / M-Sport

Kuigi alanud MM-ralli hooajal on sõidetud vaid üks etapp, näeb sarja korraldaja kõvasti vaeva, et saada võimalikult varakult paika 2025. aasta kalender. Kindel on, et tagasituleku WRCsse teeb Rally Estonia, kuid tulla võib ka mitu uustulnukat.

Üks, kes tahaks lõpetada 15 aastat kestnud pausi MM-sarjast, on Iirimaa. Saareriigi autospordiliit on näinud kõvasti vaeva, et WRC Promoteriga kokkuleppele jõuda. WRC võistluste juht Simon Larkin kinnitas, et teevad Iirimaa ralli korraldajatega tihedat koostööd, kuid lõplik kokkulepe pole veel sündinud.

«Olen järgmise aasta suhtes väga enesekindel,» ütles Larkin DirtFishile ning kinnitas, et Iirimaa ralli võimalik roteerumine kolmel aastal kolme erineva võistluskeskuse vahel on suurepärane plaan. Iirimaa MM-ralli toimumine sõltub suuresti riigi toetusest ning valitsus pole veel kinnitanud 15 miljoni euro suuruse toetuse andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles