Olümpiavõitja viga tõi kogu Norra laskesuusakoondisele karistuse

Karl Mihkel Eller
Copy
Sturla Holm Lægreid (vasakult esimene).
Sturla Holm Lægreid (vasakult esimene). Foto: Nils Koepke / Beautiful Sports / Imago / Scanpix

Detsembris MK-etapiks valmistudes kuivtrenni ajal hotellis seina tulistanud olümpiavõitja ja viiekordse maailmameistri Sturla Holm Lægreidi hooletus tähendab, et kogu Norra laskesuusakoondis sai karistuse ning neil tuleb läbida kohustuslik relvakoolitus.

Lægreidile määrati karistus kohe Lenzerheide MK-etapi ajal ning rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas, et teda ei lubata starti ühisstardist sõidus. Poolteist kuud pärast juhtunut selgus, et Biathlon Integrity Unit (BIU) määras 26-aastasele norralasele ja kogu koondisele lisakaristuse.

Individuaalselt kaks MM-kulda võitnud Lægreid peab maksma 500-eurose trahvi ja Norra koondisele määrati 2500 euro suurune trahv. Lisaks peab kogu Norra koondis läbima koolituse relvade ohutust käitlemisest.

«Olen püüdnud seda seljataha jätta, kuid see on pidevalt kuklas vasardanud. Tore on see, et nüüd saan selle peast välja heita ja 100 protsenti spordile keskenduda. Olen rahul, et karistus ei olnud rangem. Trahvi ja laskemoona käitlemise kursus on minu arvates sobiv karistus,» ütleb Lægreid, kes teeb koondisega viimaseid ettevalmistusi enne sel nädalal Nove Mestos algavat MMi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles