Olümpiavõitja lõpetab karjääri

Postimees Sport
Copy
Peter Prevc
Peter Prevc Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / Scanpix

2022. aastal Pekingi olümpial Sloveenia segavõistkonnaga olümpiavõitjaks tulnud 31-aastane suusahüppaja Peter Prevc teatas täna, et lõpetab sportlaskarjääri.

Lisaks olümpiakullale on Prevci auhinnakapis kolm MM-tiitlit ning ta tõmbab karjäärile joone alla tänavuse MK-hooaja lõppedes. Ta on kuulsa Prevcide perekonna viiest õest-vennast suusahüppajast vanim.

2014. aasta Sotši olümpial võitis ta individuaalse hõbeda ja pronksi ning lisaks tuli ta Pekingis meeskonnaga pronksile. Suusahüpete MMilt on tal ka kolm kuldmedalit – üks meeskondlik pronks 2011. aastast ning individuaalne hõbe ja pronks 2013. aastast.

Prevci tipphetk oli hooajal 2015/2016, mil ta võitis 23 MK-etapist 15, pääses poodiumile 22 korda ning kogus 2303 punkti, mis tähistab MK-sarja rekordit. Tema viimane MK-etapivõit pärineb 2020. aasta märtsist.

Prevc on olnud suurepärane ka lennumägedel ja 2015. aastal sai temast esimene inimene, kes ületas 250 meetri piiri. Seega on igati sobilik, et ta lõpetab sportlaskarjääri kodusel Planica MK-etapil, mis võõrustab märtsi lõpus MK-sarja finaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles