Dopinguküttide eest peitu pugenud MM-hõbe sai võistluskeelu

Karl Mihkel Eller
Copy
Mohamed Katir (vasakul) ja tema suurim konkurent, norralane Jakob Ingebrigtsen (keskel).
Mohamed Katir (vasakul) ja tema suurim konkurent, norralane Jakob Ingebrigtsen (keskel). Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / SCANPIX

Eelmisel suvel kergejõustiku MMil Budapestis 5000 m jooksus hõbeda saanud Hispaania keskmaajooksja Mohamed Katir teatas kolmapäeval temale kehtestatud ajutisest võistluskeelust, sest ta polnud aasta jooksul kolm korda dopinguküttidele kättesaadav. Katir andis mõista, et teeb kõik enda nime puhtaks pesemiseks.

2022. aasta MMil Eugene'is 1500 m pronksi saanud ja tunamullu Müncheni EMil 5000 m distantsil hõbeda saanud Katir saatis kolmapäeval Hispaania meediale avalduse, kus kinnitas, et talle on määratud esialgne võistluskeeld, kuid ta toonitas, et tegemist pole dopingureeglite rikkumisega keelatud ainete või meetodite kasutamisel ega ka võistlusvälisest dopingukontrollist kõrvalehoidmisega.

«Tegemist on lihtsalt juhtumiga, kus mul nurjus Adamsi platvormil oma asukohaandmete täiendamine ning see võis viia selleni, et minu asukohta polnud võimalik tuvastada,» teatas Katir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles