22-aastane laskesuusataja lõpetas tervisemure tõttu karjääri

Postimees Sport
Copy
Tereza Jandova
Tereza Jandova Foto: @ tera.jandova/Instagram

Täna algavad Tšehhis Nove Mestos laskesuusatamise maailmameistrivõistlused, mis võinuks olla hooaja tipphetkeks kohalikule 22-aastasele Tereza Jandovale. Selle asemel teatas noor laskesuusataja hoopis spordikarjääri lõpetamisest, viidates tervisemurele.

«Trennis tundsin, et kõik pole enam nii nagu enne. Vorm läks iga treeninguga allamäge ja võistlustest pole põhjust rääkidagi,» teatas Jandova sotsiaalmeedias.

Lootustandvale Jandovale jäi MK-sari kättesaamatuks, sest aasta tagasi diagnoositi tal diabeet. Haigus keeras profisportlase elu täiesti pea peale. Aja jooksul õppis noor tšehhitar haigusega toime tulema ja sai jätkata oma kire, laskesuusatamise, harrastamist. Kuigi ta sai peamiselt võistelda IBU karikasarjas, mis on tugevuselt teine võistlussari, oli tema peaeesmärk pääseda MMile.

Paraku tuli tal unistusest loobuda ning spordiga lõpparve teha. «Mu diabeet ei võimaldanud mul enam tipptasemel sporti teha. Ma ei ole enam spordi tegemist nautinud ja see on mu tervist ainult halvendanud,» ütles tšehhitar täiesti pettunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles