USA laskesuusakoondises toimus aastaid seksuaalne ahistamine

Karl Mihkel Eller
Copy
USA laskesuusakoondislased 2018. aastal. Vasakult: Emily Dreissigacker, Clear Egan, Joanne Reid ja Susan Dunklee.
USA laskesuusakoondislased 2018. aastal. Vasakult: Emily Dreissigacker, Clear Egan, Joanne Reid ja Susan Dunklee. Foto: Ernst Wukits / imago / Scanpix

USA laskesuusatajat Joanne Reidi ahistas ja kuritarvitas kuus aastat seksuaalselt koondise määrdemees. Kui kahekordne olümpialane koondise juhtidele kaebas, öeldi talle, et Tšehhist pärit taustajõu käitumine oli osa Euroopa meeste kultuurist ja selles ei nähtud probleemi. Pärast poolteist aastat väldanud uurimist määrati mehele pooleaastane töökeeld.

Reid rääkis uurijatele, et seksuaalne ahistamine sai alguse 2016. aastal. Ahistaja oli Petr Garabik, kes oli tšehh, kuid töötas USA koondise taustajõuna. Reidi sõnul algas kõik pidevate puudutamiste, soovimatute kallistuste, nilbete naljade ja tagumikule patsutamisega. Reid oli siis 24-aastane, Garabik 40ndate lõpus, kirjutas AP.

USA spordiohutuse keskuse (US SafeSport) raportist selgus, et 2017. aasta märtsis ilmus Garabik purjuspäi Reedi hotellituppa, hoidis naist jõuga maas ja üritas teda suudelda, kuid naine võitles vastu. Olukord lõppes, kui tuppa saabus Reedi toakaaslane, kes tõmbas mehe ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles