Määrdega alt läinud Eesti koondis sai MMi avastardis 12. koha, kuld Prantsusmaale

Karl Mihkel Eller
Copy
Laskesuusatamise MMi avastardiks oli Nove Mestos segateatesõit.
Laskesuusatamise MMi avastardiks oli Nove Mestos segateatesõit. Foto: David W Cerny / Reuters / Scanpix

Täna tehti Tšehhis Nove Mestos algust laskesuusatamise MMiga, kus avastardiks oli segateatesõit. Kulla noppis Prantsusmaa koondis (1:09.24,4, 1+9), hõbedale tuli suursoosik Norra (+45,2, 0+8) ja pronksi võitis Rootsi (+1.01,7, 0+10). Eesti kvartett (Rene Zahkna, Kristo Siimer, Tuuli Tomingas, Regina Ermits) sai 12. koha (+4.41,3, 0+11) ning vähemalt võistluse alguses oli meie sportlastel raske, sest vihmas ja kuuekraadises soojas ei pandud suusamäärdega täkkesse.

Võistlust alustas hästi Saksamaa ning kahe vahetuse järel olid nad kasutanud vaid kolme varupadrunit ja olid liidrikohal. Võistluse teises pooles suusatasid naised ning siis tõusis esile Prantsusmaa koondis ning nende ankrunaine Julia Simon näitas tiirudes külma närvi, läbides need puhaste paberitega.

Medalimängus oli viimasel ringil ka Šveits, mille koondise suusatreeneriks on Kein Einaste. Kõigi nelja vahetuse peale kasutas Šveits vaid kolme varupadrunit ning viimases tiirus täpne olnud Amy Baserga kerkis kolmandaks. Viimasel ringil oli temast aga kiirem Rootsi ankrunaine Elvira Öberg ja lõpuks jäi Šveitsi medalist lahutama 1,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles