Riiber võib Otepääl püstitada võimsa rekordi

Postimees Sport
Copy
Jarl Magnus Riiber 2019. aastal Otepää MK-etapil.
Jarl Magnus Riiber 2019. aastal Otepää MK-etapil. Foto: Tairo Lutter

Homme algab Otepääl Tehvandi spordikeskuses kahevõistluse MK-etapp. Kolmel võistluspäeval asuvad starti 82 sportlast 14 erinevast riigist. Kui kahevõistluse valitseja Jarl Magnus Riiber võidab Otepääl kõik kolm individuaalset võistlust, saab temast enim võite noppinud sportlane ühe hooaja jooksul.

Kahevõistluse MK-etapp saab alguse reedel kavas oleva mass-stardiga. Kodupubliku pilgud on suunatud Kristjan Ilvesele, kuid tema kõrval astuvad starti ka mitmed teised tugevad sportlased. Alates eelmisest nädalast on norrakast Jarl Magnus Riiberist saanud sportlane, kes on saavutanud enim MK-etapivõite karjääri jooksul, teatas suusaliit pressiteates.

Sellega möödus ta senisest rekordiomanikust, legendaarsest Soome kahevõistlejast Hannu Manninenist. Kui Riiber võidab ka kõik kolm individuaalset võistlust Otepääl, on ta enim võite noppinud sportlane ühe hooaja jooksul. Sel hooajal on Riiber võitnud 14 MK-etapist 11, Mannineni rekord ehk 13 etapivõitu pärineb 2005/06. hooajast.

Johannes Lamparter on sel hooajal ühe korra Riiberi eest MK-etapivõidu napsanud. Eelmisest hooajast on Lamparteril seitse individuaalset võitu, millest esimene pärines just Otepäält. Jens Lurås Oftebro on Lamparteri ja Riiberi kõrval ainuke, kes sel hooajal MK-etapil kuldse medali kaela saanud.

Lisaks pingutab oma esimese MK-etapi võidu nimel ka Stefan Rettenegger. Sel hooajal on Rettenegger saavutanud seitse poodiumikohta, kuid võitu veel mitte. Naistest on starti oodata tugeva esitusega silma paistnud Ida Marie Hagenit, kes on võitnud viis etappi ning viis teist kohta sel hooajal. Eelmisel aastal saavutas Hagen Otepääl seitsmenda koha. Hageni kõrval pingutab etapivõidu nimel Gyda Westvold Hansen, kes on jõudnud sel hooajal küll poodiumile, kuid võitu veel realiseerinud ei ole.

Muidugi on kodupubliku pilgud suunatud ka meie oma kahevõistleja Kristjan Ilvese poole. Seni on Ilves jõudnud MK-sarjas poodiumile kuuel korral. «Koduradadel võistlemine annab minu arvates alati väikese eelise,» ütles maailmakarika karussellis tiirlev Kristjan Ilves. Ta lisas, et loodab, et tema pädevus mõjutab ka sportlikke tulemusi positiivselt. «Hoogu annab ka see tunne, kui mulle raja ääres kaasa elatakse, mis annab justkui väikese lisakäigu juurde,» lisas ta.

Kõige suuremaks plussiks peab ta Otepääl just Tehvandi spordikeskuse kompaktsust. See tähendab, et hüppemägi ja suusarada on kõrvuti. Esiteks on see Ilvese sõnul pealtvaatajatele mugav, teisalt on Tehvandi maailmatasemel spordikeskus, kus on piisavalt ruumi kõigile ning kus rajad on alati väga heas korras. Ta tunnistab, et ei ole head ilma halvata ning möönab, et Otepää miinus on tuultele avatud hüppemägi, mis on korduvalt pakkunud väljakutseid nii sportlastele kui ka MK-etapi korraldajatele. «Üldvõtmes näen ma Otepääd kui väga ägedat võistluspaika,» võttis Ilves koduse MK-etapi paiga kokku.

Kahevõistluse Otepää MK-etapp on selle talve suurim rahvusvaheline spordisündmus koduses talvepealinnas. Ees ootab kolm põnevat võistluspäeva ning kaasa saab elada maailma parimatele kahevõistlejatele. Esimest korda on kavas ka põnev meelelahutusprogramm, mis kütab soojaks kõik sõrmed ja varbad. Kahel õhtul saab tantsupõrandal jalga keerutada heade Eesti artistide saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles