BLOGI JA GALERII Kristjan Ilves teenis Otepää MK-etapil teise koha!

Postimees Sport
Uuendatud 9. veebruar 2024, 17:10
Copy

Kahevõistluse Otepää MK-etapi avapäeval teenis Kristjan Ilves teise koha. Alustati ühisstardist 10 km suusasõiduga, millele järgnes hüppevõistlus. Põhjaliku ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistlust:

Kristjan Ilvese esimesed hüpped Tehvandi mäelt osutusid paljulubavaks. Treeningutel õnnestus tal hüpata 91,5 ja 94 meetrit ning proovivõistlusel (PCR) kandus koguni 99,5 meetri kaugusele, millega platseerus neljandaks.

«Kolm stabiilset hüpet. Ma ei hüppa endiselt mingeid superhüppeid, aga seda on praegu ka palju tahta,» sõnas eelmisel nädalal Seefeldis sootuks kolmanda kümne õhulende näidanud Ilves.

«Olen viis nädalat reisil olnud ja kogu aeg üritanud hüpet paremaks saada. Tegelenud tehnikaga, möllanud – nii see pea lõpuks plahvataski. Ma ei imestanud selle üle, sest tundsingi, et kõnnin õhukesel jääl, aga võinuks varem selle koputuse endale teha,» sõnas Ilves, kes saab tänu heale PCR-võistlusele vähemalt rahulikumalt hingata.

Mida ootab ta aga tänaselt võistluselt? «Mass-stardis tuleb nii-öelda lõpetada. Vältida suuskade-keppide murdmist ja kukkumisi – sealt võib vahe sisse tulla – ja olla võimalikult hea koha peal, et palju kaotust ei teki. Üldiselt suusavormiga ei tohiks probleeme olla, seega pigem minna kindlalt hüpetesse,» sõnas Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles