Sprindikuninganna lõpetab karjääri pärast Pariisi olümpiat: mu poeg vajab mind

Karl Mihkel Eller
Copy
Shelly-Ann Fraser-Pryce 2022. aastal Eugene'i MMi kuldmedaliga.
Shelly-Ann Fraser-Pryce 2022. aastal Eugene'i MMi kuldmedaliga. Foto: Charlie Riedel / AP / Scanpix

Kolmekordne olümpiavõitja Shelly-Ann Fraser-Pryce teatas, et lõpetab pärast suvel toimuvat Pariisi olümpiat.

37-aastane Fraser-Pryce valitses 100 m sprinti alates 2008. aasta Pekingi olümpiast, mil ta võitis oma esimese tiitlivõistluste kulla. Jamaica sprinter kaitses olümpiavõitu 2012. aastal Londonis, kuid 2016. aastal Rio de Janeiros tuli leppida pronksiga.

2017. aastal sai Fraser-Pryce emaks, kuid tuli tagasi tippu ja osales 2021. aastal Tokyo mängudel. Seal sai ta 100 m sprindis hõbeda, kuid võitis Jamaica naiskonnaga 4x100 m jooksus kuldmedali. MMidelt on ta võitnud 16 medalit, neist 10 kuldset. Individuaalselt on ta tulnud viiekordseks maailmameistriks 100 m sprindis, viimati 2022. aastal Eugene’is.

Nüüd tõdes Fraser-Pryce, et tahab pärast Pariisi olümpiat sportlaskarjäärile joone alla tõmmata ja pühendada aega perele. «Pole päevagi, kus ma lähen trenni ja ei mõtleks: ma olen sellest üle. Mu poeg vajab mind. Oleme abikaasaga koos olnud juba enne, kui võitsin 2008. aastal olümpiakulla.

Ta on minu jaoks palju ohverdanud. Me oleme partnerid, meeskond. Ja just tänu sellele toele saan teha asju, mida olen kõik need aastad teinud. Ja ma arvan, et nüüd annan neile midagi vastu,» vahendas BBC Fraser-Pryce’i intervjuud Essence.com-ile.

Ta lisas, et Pariisi olümpial on tema eesmärk näidata inimestele, et spordist on võimalik lahkuda siis, kui seda ise otsustad ja n-ö omadel tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles