MK-sarjas debüteerinud Eesti suusataja sõitis välja punktikoha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Christopher Kalev
Christopher Kalev Foto: Instagram / Christopher Kalev

Murdmaasuusatamise MK-sari jõudis üle mitme aasta taas Põhja-Ameerikasse, kui tippsuusatajaid võõrustas Canmore'i osavõistlus. Konkurentsis oli ka kaks Eesti suusatajat.

Eesti koondislastest oli Kanadas toimunud MK-etapil võistlustules Alvar Johannes Alev ja Christopher Kalev. Viimase jaoks oli tegemist MK-sarja debüüdiga.

Canmore'is sõidetakse neli distantsi, millest esimene meestele oli 15 km vabatehnika ühisstardiga võistlus. Esikoha noppis norralane Simen Hegstad Krüger, kes edestas finišis koondisekaaslasest MK-sarja üldliidrit Harald Østberg Amundseni 9,8 ja austerlast Mika Vermuelenit 10,3 sekundiga.

Eesti koondislastest oli edukam Alev, kes ületas finišijoone 35. kohal, kaotades võitjale 1.42,2. Kalev sai MK-sarja debüüdil kirja 48. koha, kui lõpetas võistluse Krügerist 3.44,9 hiljem. 48. kohaga kaasnesid ka kolm MK-punkti ehk temast sai järjekordne Eesti suusataja, kes MK-sarjas säärase saavutuseni jõudnud.

Canmore'is toimuval MK-etapil sõidetakse veel nii klassika- kui ka vabatehnika sprindivõistlus ja 20 km ühisstardiga sõit klassikatehnikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles