BLOGI Hiinale kaotanud epeenaiskond tuli 9. kohale ja edestas Ukrainat. Olümpiavõimalus jäi alles

Postimees Sport
Copy
Epeevehklemine. Eesti naiskonnal ei õnnestunud MK-etapil Barcelonas jõuda kaheksa parema hulka.
Epeevehklemine. Eesti naiskonnal ei õnnestunud MK-etapil Barcelonas jõuda kaheksa parema hulka. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiskond oli eelmise aasta esimeste võistlustega mänginud end seisu, kus Pariisi olümpia rongist hakati maha jääma. Vancouveri MK-etapi võitmine tekitas uue lootuse, kuid täna Barcelonas jäädi  Hiinalt saadud 26:38 kaotuse tõttu kaheksa parema hulgast välja. Olümpiarong aga tagatulesid veel ei näita, sest ka Ukraina ei jõudnud esikaheksasse! Eesti sai lõpuks 9. ja Ukraina 12. koha, Postimees tegi võistlusest otseblogi.

Enne võistlust:

Eesti tõusis eelmise võistluse võitmisega maailma edetabelis seitsmendaks, kuid reaalsuses aitab see vähe. Esimeses ringis on vastaseks küll nõrgemate sekka kuuluv Austria (algab kell 9.30), kuid võidu korral tuleb kaheksandikfinaalis eeldatavalt vastu tugev Hiina.

Olümpialootuse säilimiseks peab Eesti naiskond jõudma vähemalt poolfinaali, parem aga, kui finaali. Lisaks peaks meie ees 35 punkti kaugusel oleva Ukraina naiskonna võistlus vähem või rohkem ebaõnnestuma. Kui nii läheb, jääb Pariisi pääseja viimase, märtsis Hiinas Nanjingis peetava etapi otsustada.

Eesti naiskonnas teatavasti ei vehkle Tokyo olümpia kullavõistkonna ankrunaine ning samas ka indivuduaalse pronksmedali võitnud Katrina Lehis. Naiskonna liikmed võistkonnavõistlusel valib peatreener Kaido Kaaberma Nelli Differti, Kristina Kuuse, Irina Embrichi, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu seast.

Laupäevasel individuaalturniiril oli neist parim Differt, kes jõudis 16 parema sekka. Differti treener Helen Nelis-Naukas kirjutas oma Facebooki küljel võistkonnavõiistluse eel: «Meie esimene vastane on Austria, seejärel ilmselt Hiina, keda me pole viimastel aastatel võitnud. Nende liider Sun jõudis täna 8 hulka, nii et vaatamata Vancouveri võidule meil tabelis midagi kergemaks ei läinud. Ühte hiinlannat Nelli täna võitis ning kui suudame kapteni kamba peale ära elimineerida ja teisi võita, peaks suutma neid taktikaliselt võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles