Karjääri ühe parema sõidu teinud Tomingas: sain jaanuarikuus vaimselt nii palju peksa

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix

Laskesuusatamise MMil tegi naiste jälitussõidus ühe vägevaima sõidu Tuuli Tomingas, kes tõusis 24. kohalt kümnendaks.

MMi eel oli üks peamine küsimus: milline on meie esinumbri vaimne seis? Ta oli hädas püstilaskmisega, viimase MK-etapi viimases tiirus ei õnnestunud tabada ainsatki märki. 

Lootuskiir hakkas pilve tagant paistma üleeilses sprindis. Tomingas piirdus püstitiirus kahe trahviga ning teenis 24. koha.

Nüüd läks olukord veelgi paremaks. Tomingas eksis teises lamadestiirus kahel lasul, ent tabas püsti 100-protsendiliselt. Tasuks karjääri üks paremaid võistlusi.

«Uskumatu! See, kus ma kolm päeva tagasi oma mõtete ja emotsioonidega olin... Poleks iial uskunud, et sellest niimoodi välja tulen,» tunnistas ta ETV otseülekandes.

«Läksin lihtsalt sõitma. Tundsin küll, et täna on juba enesetunne hea, enesekindlus hakkab ka juba ree peale tagasi tulema. Aga sellist võistlusvaimu kindlasti polnud nagu hooaja alguse poole.»

Ta lisas: «Olen jaanuarikuus vaimselt nii palju peksa saanud, et mott on kõvasti maha läinud. Võib-olla mõnel teisel päeval oleks viimasel ringil suure vihaga mõne eesoleva tüdruku ka ära noppinud. Aga täna lihtsalt nautisin seda olukorda, mis muidugi pole väga sportlik.»

Tomingase treener Indrek Tobreluts oli siiralt õnnelik. «Äge jah! Selliste hetkede nimel me elame ja teeme,» sõnas reeglina üsna tagasihoidlik juhendaja.

«Peale teist tiiru hakkas juba käest ära libisema. Aga MMil vist kõik mõtlevad natuke rohkem. Olud on suhteliselt stabiilsed.»

Kiitust väärivad ka vastavalt 24. ja 27. kohaga lõpetanud Regina Ermits ja Susan Külm. 

«Algas kohe nii jube raskelt. Kui pärast viimast tiiru kuulsin, et lähen 25ndana ära, siis mõtlesin, et kuidas see on võimalik. Tunne polnud üldse nii hea,» tõdes lamadestiirudes kolm trahvi saanud, ent püsti kõik märgid alla saanud Ermits.

«Koha mõttes vaatad, et kõik on hästi. Aga võistlus ise tundus vahepeal nii jube.»

Nii Tobreluts kui ka Külm kiitsid määrdemehi. «Täitsa okei. Nagu näha, on siin väga märg. Kohati on tõusud väga aeglased. Aga kuna olen 182 cm pikk, siis kaalun natuke rohkem kui pisikesed tüdrukud. Allamäge oli mul täna kõva eelis,» märkis viimane. «Suusad olid head. Otsisin kogu aeg jäiseid raja ääri ja kukkusin teistele selga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles