Nabi kaotas EMi avamatši ja langes konkurentsist (2)

Karl Mihkel Eller
Uuendatud 12. veebruar 2024, 14:22
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Imago/ScanPix

Täna algasid Rumeenias Bukarestis maadluse Euroopa meistrivõistlused. Avapäeval tulid matile kaks eestlast, Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus kuni 130 kg Heiki Nabi ja kuni 87 kg Raido Liitmäe. Kuigi neljanda asetusega Nabi ja ungarlase Dariusz Viteki matši skoor jäi 1:1, pääses järgmisesse ringi siiski Vitek.

Nii nagu Nabi, oli 2022. aasta alla 23-aastaste Euroopa meister Vitek avaringis vaba. Kaheksandikfinaalis sai esmalt aktiivsuse eest punkti Nabi, teisel poolajal aga Vitek. Kuna ungarlane sai punkti viimasena, pääses veerandfinaali just tema.

Kahjuks kaotas Vitek järgmises ringis 0:9 Aserbaidžaani esindajale Beka Kandelakile ning langes konkurentsist. Kui Vitek jõudnuks välja finaali, saanuks Nabi teisipäeval võimaluse jätkata võitlust pronksmedalile lohutusringis. Kuigi juba enne polnud lootus selleks kuigi suur, sest samal tabelipoolel asub ka 12-kordne Euroopa meister Riza Kayaalp.

Liitmäe kaotas avaringis Venemaa maadlejale Alan Ostajevile 0:12. Ostajevil täiskasvanute tiitlivõistluste medalit ei ole, küll on ta 13 aasta tagune kadettide maailmameister. Kaheksandikfinaalis kaotas Ostajev 3:8 juunioride maailmameistrile, Gruusiat esindavale Achiko Bolkvadzele ja nii on Liitmäe EM sellega lõppenud.

Teisipäeval alustab EMi Richard Karelson, kelle vastaseks loositi türklane Beytullah Kayisdag.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles