BLOGI Regina Ermits tegi karjääri vägevaima etteaste, Tomingas rikkus reegleid

Karl-Joosep Küngas
Uuendatud 13. veebruar 2024, 19:46
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Greta Külvet

Laskesuusatamise MM Nove Mestos jätkus naiste 15 km tavadistantsiga. Kuldmedali teenis itaallanna Lisa Vittozzi. Eesti koondise parimana teenis Regina Ermits 13. koha. Esialgu 11. positsioonil finišeerinud Tuuli Tomingase tulemus tühistati.

Enne võistlust:

Tänane 15 km tavadistants on naistele juba kolmandaks individuaalseks võistluseks Nove Mestos toimuval MMil. Seni on medalid jagatud välja nii sprindis kui ka jälitussõidus. Prantslannad on seejuures võitnud kuuest võimalikust medalist lausa viis. Kaks kuldmedalit on taskus prantslannal Julia Simonil, Justine Braisaz-Bouchet' saagiks on jäänud hõbe ja pronks ning pronksise autasu saanud ka Lou Jeanmonnot. Ainsana on prantslannade kõrval saanud poodiumile astuda itaallanna Lisa Vittozzi, kes saavutas jälitussõidus teise koha.

Eesti koondise edukaim on MMil olnud oodatult Tuuli Tomingas, kes lõpetas jälitussõidu 10. kohaga. Stabiilseid esitusi on pakkunud ka Regina Ermits, kel kirjas sprindi 25. ja jälitussõidu 24. koht. Nemad on ka Eesti koondislastest ainsad, kel hetkel koht olemas MMi viimasel päeval sõidetavaks ühisstardiga sõiduks.

Kõik senised distantsid on kaasa teinud ka Susan Külm, kes lõpetas sprindi 41. ja jälitussõidu 27. positsioonil. Ka temal on võimalik tavadistantsil heidelda ühisstardiga sõitu pääsemise eest. Selleks tuleks jõuda vähemalt 20 parema hulka.

Viimase liikmena teeb Nove Mestos enda MM-debüüdi Hanna-Brita Kaasik.

Eesti koondislaste stardinumbrid tänasel tavadistantsil on järgmised: Tuuli Tomingas 17, Regina Ermits 50, Susan Külm 73 ja Hanna-Brita Kaasik 90. Kokku on võistlustules 92 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles