Lindpere valminud jalgpallihallist: ehitaksin kohe järgmise, mul on projekt peas

Karl Mihkel Eller
Copy

Pikalt veninud TalTechi ja JK Tallinna Kalevi jalgpallihalli ehitamine jõudis ühele poole, kuid klubi eestvedajad Joel Lindpere ja Ragnar Klavan tõdesid, et vajadusel on nad sama kadalipu nõus uuesti läbi käima, sest tasemel sisehalle napib.

Teisipäeval toimus Tallinna Tehnikaülikooli taga, kus aastaid oli asunud peamiselt heitealadele mõeldud kergejõustikustaadion, täismõõtmetes jalgpallihalli pidulik avamine. Tegemist on esimese Eestisse rajatud kahekihilise kattega halliga, mis hoiab paremini sooja ja mille küttekulud on väiksemad. JK Kalevi president Klavan ja spordidirektor Lindpere ei suutnud naeratust varjata, et enam kui neli aastat planeeritud hall on viimaks valmis.

Konkreetselt tehnikaülikooli Mustamäe linnaku jalgpallihallist hakati rääkima 2022. aasta kevadel ning teostuseni kulus peaaegu kaks aastat. «Mul on praegu kõik projektid sama hästi kui peas. Kui praegu kohe peaks hakkama uuesti halli ehitama, siis me saaksime sellega hakkama. Tunnen paremini seadust, suhtlust erinevate valdkondadega, olen isiklikult teinud keskkonnaameti ja ornitoloogiaühinguga linnuvaatlused, istutanud puid ümber. Olen ise õppinud sellest kõigest nii palju, loodust tundma, kuidas puid väetatakse, kuidas linnud pesitsevad, kuidas sipelgapesadele võrke pannakse. See on nii äge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles