Epp Mäed saatis EMil ebaedu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Epp Mäe
Epp Mäe Foto: Tairo Lutter

Bukarestis toimuval maadluse EMil langes Epp Mäe konkurentsist juba avaringis.

Eesti parim naismaadleja kohtus avaringis leedulanna Kamile Gaucaitega. Kohtumine algas Mäele edukalt, kui avapoolajal määras kohtunik talle aktiivsuse. Leedulanna pidi 30 sekundi jooksul punkti teenima, ent see ebaõnnestus. Nõnda pääses Mäe 1:0 juhtima.

Lühikesele pausile mindi Eesti maadleja 2:0 eduseisus, kui poolaja viimastel sekunditel surus ta Gaucaite matilt välja. Kõik näis plaanipäraselt minevat.

Teisel poolajal hindas esiti kohtunik Mäe tegevust pasiivseks ning temal tuli omakorda 30 sekundi jooksul punkt teenida. Ka see passiivsus lõppes vastase punktiga, ent edu püsis minimaalne. Vähem kui pool minutit enne matši lõppu surus Gaucaite Mäe matilt välja ning teenis sellega punkti, mis kohtumise viigistas. Antud olukorras otsustas Mäe treener Ahto Raska kohtuniku otsuse vaidlustada, ent ebaõnnestunult. Nõnda pääses valevaide eest leedulanna 3:2 juhtima. Selle tulemusega ka matš lõppes.

Mäe EM võib jätkuda nüüd lohutusringis, ent selleks tuleb leedulannal finaali pääseda. Teises ringis kohtub ta ukrainlanna Anastassia Šusthovaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles