BLOGI Kregor Zirk on maailma viies ujuja!

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

24-aastane Kreogr Zirk saavutas Kataris peetud MMil 200 m liblikujumises viienda koha. 

Selle tulemusega tegi ta ühtlasi ka ajalugu, sest varasemalt ei ole ükski Eesti ujuja MMil nii kõrget kohta saavutanud. 24-aastane ujuja oli terve distantsi vältel medalimängus ning lõpetas distantsi Eesti rekordit märkiva ajaga 1.55,48, mis andis tihedas konkurentsis viienda koha.

«Ujuda MM-i finaalis elu parim tulemus, ei saa rohkem tahta,» rääkis Zirk peale finaalujumist. «Võrreldes poolfinaaliga olin esimene 100m tunduvalt kiirem, mis ei olnud taktikaliselt planeeritud, kuid läksin võitlema ja kokkuvõttes olen koha üle väga õnnelik.»

Kuldmedali võitis jaapanlane Tomoru Honda ajaga 1.53,88, poodiumile mahtusid veel itaallane Alberto Razzetti (+0,77) ja austerlane Martin Espernberger (1,28). Zirgi ette mahtus veel poolakas Micha Chmielewski (+1,48). Medalist jäi eestlast lahutama 32 sajandikku.

Zirk tunnistas, et kogu MM on olnud nagu üks korralik Hollywoodi film. «Siin Dohas on olnud kõike – naeru, pisaraid ja kõik muu mis sinna vahele jääb,» muigab Tartust pärit spordimees.

«Nüüd tõmban paar päeva hinge ja veedan aega perega ning seejärel ootab mind märtsikuus kõrgmäestikulaager USAs ning pikem fookus on kindlasti olla veelgi teravam Pariisi olümpiamängudel,» lausus ta.

Enne finaali

Zirk sepistas eelujumises suurüllatuse, läbides 200 m liblikujumise distantsi parima ajaga 1.55,58. See tähendas nii Eesti rekordit kui ka Pariisi olümpia normatiivi.

Poolfinaalis läbis ta distantsi ajaga 1.55,64, tagades viienda tulemusega koha kaheksa parema sekka.

Zirk hüppab täna vette teisel rajal. Finaalis pakuvad talle konkurentsi Matthew Sates (isiklik rekord 1.55,25), Michal Chmielewski (1.54,88), Alberto Razzetti (1.54,87), Tomoru Honda (1.52,70), Martin Espernberger (1.54,69), Lewis Clareburt (1.55,60) ja Richard Marton (1.54,54).

Varem pole ükski Eesti meesujuja 50 meetri basseinis maailmameistrivõistluste finaalis ujunud. Zirgi enda parim tulemus oli MMilt 11. koht, mille ta saavutas tunamullu samal alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles