Hyundail ilmnesid juba testikatsel probleemid

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville Monte Carlo rallil.
Thierry Neuville Monte Carlo rallil. Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Täna hommikul toimunud Rootsi MM-ralli testikatsel tekkisid Hyundai sõitjal Thierry Neuville'il autos probleemid, sest ta ei kuulnud oma kaardilugejat Martijn Wydaeghet korralikult. Nii pidi Belgia rallipaar naasma hooldusalasse, et leida veale lahendus.

Neuville, kes pani avaetapilt Monte Carlos taskusse 30 punkti, on MM-sarja liider ja saab reedel startida Rootsis lumistel katsetel esimesena. Sama saatus ootas teda ka neljapäevasel testikatsel, kus ta näitas Rally1-autode arvestuses esimesel läbimisel kuuendat aega (3.02,8).

MM-sarja liidritel olid aga juba väiksed probleemid, sest Wydaeghe edastas Neuville'ile legendi läbi tavaliste kõrvaklappide. «Meil polnud raadiosidet. Võtsin ettevaatlikult. Läheme nüüd tagasi teenindusse. Sain sellest paar minutit enne starti teada. Midagi kuulsin, aga katkendlikult. Raske oli,» rääkis Neuville finišis.

Pilt testikatse otseülekandest, vasakul all nurgas on näha, et Neuville'i kaardilugeja Martijn Wydaeghe hoiab käes kõrvaklappe, mida muidu kasutatakse katsete ülesõitudel, kui kiivrit ei pea autos kanda.
Pilt testikatse otseülekandest, vasakul all nurgas on näha, et Neuville'i kaardilugeja Martijn Wydaeghe hoiab käes kõrvaklappe, mida muidu kasutatakse katsete ülesõitudel, kui kiivrit ei pea autos kanda. Foto: WRC.com

Kolmandana rajale pääsenud Ott Tänak platseerus tiimikaaslase Neuville'i ette, kuid oli belglasest oluliselt kiirem, tervelt 4,4 sekundit, mis andis esimesel läbimisel viienda tulemuse. «Seni olen iga aasta uue autoga tulnud. Kunagi ei tea, mida oodata. Selgub töö käigus. Rajaluurel oli kõik ilus: pidamist kõvasti. Nüüd on olukord sootuks vastupidine,» ütles Tänak Rally.tvs.

Testikatse kestab veel vähemalt kaks tundi ning Rootsi rallile antakse õige avapauk täna kell 20.05, kui algab 5,16-kilomeetrine Umeå sprindikatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles