Viimases tiirus põrunud Norra jäi kullata, avavahetuse järel juhtinud Eesti leppis 17. kohaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti teist vahetust sõitnud Kristo Siimer (vasakul), kes sai rajale minna esikohal.
Eesti teist vahetust sõitnud Kristo Siimer (vasakul), kes sai rajale minna esikohal. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/Scanpix Baltics

Nove Mestos jätkuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel toimunud meeste 4x7,5 km teatesõidus võitis ajaloolise kulla Rootsi (0+9, 1:16.22,6). Neile mängis võtmed kätte Norra (4+11, +11,8), kui nende ankrumees Vetle Sjåstad Christiansen pidi viimase lasketiiru järel käima kolmel trahviringil. Avavahetuse järel võistlust juhtinud Eesti meeskond sai lõpuks 17. koha (5+13, +4.49,4).

Kõige põnevamad sündmused rullusid lahti viimases vahetuses, kui Norra kindlakäeline ankrumees Christiansen läbis esimese tiiru puhaste paberitega ning jõudis otsustavasse tiiru enam kui minutilise eduga Rootsi ees.

Siis aga suutis Christiansen ka kolme varupadrunit kasutades alla lasta vaid kaks märki ja pidi minema kolmele trahviringile. Külma närvi hoidis Rootsi ankrumees Sebastien Samuelsson, kes lasi kiirelt alla kõik viis märki ja pääses rajale esikohal ning seda hoiti kuni finišini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles