Linnamäe: oleme igal aastal ühe positsiooni kõrgemal, kahe aasta pärast saame siis võidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Georg Linnamäe
Georg Linnamäe Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rootsi MM-rallil tegi Eesti rallimeestest üldarvestuses parima tulemuse Georg Linnamäe, kes tuli seitsmendaks ja sai WRC2 arvestuses kolmanda koha, mis tähistab tema karjääri parimat tulemust. JWRC debüüdi teinud Romet Jürgenson pääses kohe poodiumile.

«See on väga hea tulemus ja oleme igal aastal ühe positsiooni kõrgemale liikunud. Kahe aasta pärast saame siis võidu, kui nii edasi. See oli keeruline ralli ja kahju meie eilsest väikesest veast, kuid oleme õnnelikud, et siin Rootsis poodiumil lõpetasime. Suur aitäh ka Red Grey meeskonnale. Olen nende üle väga uhke ja selle, mida nad saavutasid, eriti sellel rallil,» rääkis õnnelik Linnamäe ralli viimase katse finišis, vahendas autosport.ee.

Linnamäel jäi napilt puudu teisest kohast, sest finišis kaotas ta Sami Pajarile, kes sõitis nii nagu eestlane Toyota Yaris Rally2-autoga, 2,5 sekundit. Ülikindla võidu noppis Rootsi rallimees Oliver Solberg (Škoda), kes edestas Pajarit 1.19,7ga. Samuti WRC2 klassis võistelnud Gregor Jeets lõpetas hooaja ainsa talveralli 11. positsioonil (+13.22,3).

Rootsi teedel anti avapauk ka juunioride MM-sarjale ning eestlastest oli seal võistlustules Romet Jürgenson. JWRCs debüüdi teinud Romet Jürgenson koos kaardilugeja Siim Ojaga (Ford Fiesta Rally3) hoidsid viimase võistluspäeva eel teist kohta ja seal nad ka lõpetasid.

Nädalavahetuse kokkuvõttes võtsid eestlased lisaks tublile poodiumikohale ka kolm kiiruskatse võidupunkti. Võitjast Mille Johanssonist jäid nad 18 kiiruskatse kokkuvõttes maha 48,9 sekundiga. Jürgensonist sai kolmas Eesti piloot ja Ojast viies kaardilugeja, kes Junior WRC debüüdil poodiumile jõudnud.

«Väga õnnelik olen meie tulemuse üle. See on tugev algus hooajale koos korralike punktidega. Suur kergendus,» võttis õnnelik Jürgenson võistluse kokku. Juunioride MM-sari jätkub aprilli lõpus Horvaatia asfaldiralliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles