Medalit jahtiva TalTechiga liitub aastaid Itaalias mänginud 20-aastane eestlane

Postimees Sport
Copy
Gregor Kuuba.
Gregor Kuuba. Foto: TalTech Basketball / Facebook

Eesti korvpallikoondise kandidaat Gregor Kuuba liitus Eesti-Läti liigas mängiva TalTech/Optibetiga.

Viis ja pool aastat Itaalias elanud ja seal korvpalliteadmisi omandanud 20-aastane mängumees esindas Sella Cento meeskonda, mis kuulus Itaalia Serie A2 liigasse, teatas TalTechi meeskond Facebookis. Itaalias vähe mänguaega saanud Kuuba pääses käimasoleval hooajal väljakule 21 mängus, teenides keskmiselt 11 mänguminutit, viskas 1,9 punkti ja noppis 1,5 lauapalli.

Kuuba kuulus ka Eesti korvpallikoondise peatreeneri Jukka Toijala 22-mehelisse valikusse eesootavateks EM-valikmängudeks. 201 cm pikkune Kuuba 14-mehelisse lõppvalikusse aga ei mahtunud.

Ääremängija pidas eile oma viimase mängu Itaalia klubi eest ja juba homme liitub Tallinna meeskonna treeningutega. «Kuubaga olen olnud kaks suve U20 koondises ja tunnen teda juba üsna hästi. Jälgin tema tegemisi ka klubi hooajal,» teatas TalTechi peatreener Alar Varrak postituses.

«Kui Gregori mänguaeg Itaalias muutus üsna napiks, siis juba enne jõule rääkisime võimalikust klubi vahetusest, mitte küll toona otseselt TalTechi tulekust. Kuna olukord tal ei muutunud ja meil tekkis võimalus ja vajadus võistkonda lisajõudu palgata, siis pika protsessi tulemusel ta Eestisse tagasi tuli.

Tegu on universaalse mängijaga, kes saab mängida mitmel erineval positsioonil. Usun, et suudame üksteisele kasulikud olla ning täita nii tema kui meie eesmärke. Suur tänu neile, kes aitasid nõu ja jõuga ja muidugi toetajatele, tänu kellele see kõik üldse teoks sai. Anname endast parima, et saaksime kevadel (Eesti meistrivõistlustel – toim) medali ja Gregor oma karjääris sammu edasi teha,» lisas Varrak.

Miks otsustas Kuuba just TalTechiga liituda? «Liitusin TalTechiga, sest tahtsin rohkem mänguaega ja suuremat rolli, mida ma enam Itaalias ei saanud. Tehnikaülikooli meeskonna kasuks rääkis veel see, et olen viimased kaks suve Alari juhendamisel noortekoondistes mänginud ja meil oli hea klapp.»

TalTech on Paf Eesti-Läti liigas üheksandal kohal ja neid lahutab play-off'ist vaid üks punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles