Kuuekordne olümpiavõitja põeb rasket haigust

Postimees Sport
Copy
Chris Hoy
Chris Hoy Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Scanpix

Kuuekordne olümpiavõitja, trekirattur Chris Hoy teatas, et tal diagnoositi eelmisel aastal vähk. Ta saab keemiaravi ning ütles, et püsib optimistlik, positiivne ja on ümbritsetud armastusest.

Endine trekisõitja, 47-aastane Hoy võitis medaleid neljalt olümpialt ning lõpetas tippspordi 2013. aastal. Ta tunnistas, et diagnoos oli suur šokk, sest varem polnud tal sümptomeid olnud.

«Elan kaasa paljudele teistele, kes samuti praegu sarnaseid väljakutseid läbi elavad. Olen optimistlik, positiivne ja ümbritsetud armastusest, mille eest olen tõeliselt tänulik. Nagu võite arvata, on viimased paar kuud olnud uskumatult rasked.

Samas tunnen end praegu hästi – töötan edasi, sõidan rattaga ja elan oma elu nagu tavaliselt. Ees ootab põnev tööaasta, eriti juulis toimuvate Pariisi olümpiamängudega. Ma ei jõua ära oodata, millal saan asjadega tegelema hakata, lõbutseda ja seda teie kõigiga jagada.

Oma noore pere huvides lootsin selle teabe privaatsena hoida, kuid kahjuks olin sunnitud selle avalikustama. Kuigi olen igasuguse toetuse eest tänulik, tahaksin sellega eraviisiliselt edasi tegeleda,» kirjutas šotlane Instagramis.

Hoy on Suurbritannia läbi aegade üks edukamaid olümpialasi. Ta tegi oma olümpiadebüüdi Sydneys 2000. aastal, võites meeste võistkondlikus sprindis oma esimese olümpiamedali, mis oli hõbedane.

Hoy esimene kuld tuli neli aastat hiljem Ateenas, kui ta saavutas meeste 1 km eraldistardist sõidus esimese koha. 2008. aastal Pekingis oli Hoy oma tipus, võites kolm kulda kolmel erineval alal. Kodustel mängudel 2012. aastal Londonis võitis ta veel kaks kulda.

Kui Hoy 2013. aastal karjääri lõpetas, oli ta kuue kullaga Suurbritannia kõigi aegade edukaim olümpiasportlane. 2021. aastal Tokyo mängudel ületas tema saavutuse trekirattur Jason Kenny, kes võitis Jaapanis oma seitsmenda olümpiakulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles