Kuidas sai Soome üks populaarseimaid naisi WRC kaardilugejaks?

Karl Mihkel Eller
Copy
Janni Hussi tegi esmatutvust ralliga alles 2022. aasta augustis. Napilt poolteist aastat hiljem osales ta juba oma esimesel MM-etapil.
Janni Hussi tegi esmatutvust ralliga alles 2022. aasta augustis. Napilt poolteist aastat hiljem osales ta juba oma esimesel MM-etapil. Foto: Michael Jurtin / Red Bull Content Pool

Lõppenud Rootsi MM-rallil tegi oma WRC-debüüdi 32-aastane soomlanna Janni Hussi. Soome üks tuntumaid naisi oli WRC2-sarja sõitja Lauri Joona kaardilugeja, kusjuures esmatutvuse ralliga tegi Hussi alles poolteist aastat tagasi. Kuidas sai populaarsest raadio- ja telesaatejuhist nii kiiresti tipptasemel kaardilugeja?

Pühapäeval Rootsi ralli finišisse jõudes oli Hussi koos sõitja Joonaga üliõnnelik. Nad said WRC2-klassis kuuenda koha, kuid kuna olid laupäeva õhtul üldarvestuses kümnendad, siis kuulus neile ka üks WRC-arvestuse punkt. Hussi oli lausa nii õnnelik, et ei suutnud finišis intervjuud andes pisaraid tagasi hoida.

Veel mõni aeg tagasi töötas Hussi ühes Soome kuulatavamas eraraadios Radio Suomipop hommikuprogrammis saatejuhina. Tema eluteed muutsid rallisõitja Sami Pajari külaskäik saatesse, kes tegi naisele ettepaneku, millele ei saanud ei öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles