JÄRELVAADATAV Raskest seisust välja tulnud Tartu Bigbank edenes Balti liiga poolfinaali

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet Balti liigas selguvad pühapäeval kõik poolfinalistid. Esimesena tagas koha nelja parema hulgas Tartu Bigbank, kes võitis kodus Gargždai Amber Volley vastu mängu 3:0 (25:23, 25:20, 26:24) ning seejärel 15:11 otsustava kuldse geimi. Matš on järelvaadatav.

Tartu parim oli täna 17 punktiga (+8) Daniel Matheney, 16 punkti (+9) lisas Timo Lõhmus ja 12 (+4) Martti Juhkami. Bigbanki vastuvõtt oli 55% ja rünnak 49%, blokist saadi 6 ja servilt 3 punkti (eksiti 15 pallingul).

Amber Volley poolel kogus parimana 15 punkti (+6) Matheus Veloso. Leedu klubi vastuvõtt oli 53% ja rünnakuid lahendati 38-protsendiliselt, blokipunkte teeniti samuti 6 ning servil löödi 4 ässa ja eksiti 10 servil.

Bigbanki poolfinaali vastaseks on Daugaviplsi Ülikool/Ezerzeme.

Enne mängu:

Selle aastanumbri ja eriti viimaste nädalate jooksul kõvasti vigastusetondi poolt närida saanud valitseval meistril Tartu Bigbankil on kordusmängu eel selg vastu seina. Nimelt kaotasid nad Leedus toimunud avakohtumise 1:3 (13:25, 22:25, 26:24, 19:25). 

See tähendab, et Cronimet liiga finaalturniirile jõudmiseks tuleks neil kodusaalis võita kohtumine esmalt kas 3:0 või 3:1 ning olla seejärel parem veel ka 15 punktini mängitavas kuldses geimis. 

See ülesanne on tartlastele teoorias jõukohane, kuid palju sõltub sellest, millised mehed pühapäeval platsile jooksevad. Näiteks avamängus tuli neil läbi ajada ilma kolme tavapärase põhimeheta: kõrvale jäid tempomees Mart Naaber, nurgaründaja Martti Juhkami ja diagonaalründaja Andris Širjakovs. 

Tartu peatreener Alar Rikberg tõdeb, et olukord on väga keeruline. «Et mitte hämada, siis sisuliselt on pühapäeval mängu soojenduse järel selge, kui palju meil on mängukõlbulikke mehi. Leedu reis harvendas meie ridu veel. Püüame iga päev tööd teha, et vigastuste ja haigustega hakkama saada ja et oleks võimalikult palju mehi rivis. Aga nagu Leedu mäng näitas, siis isegi, kui keegi põhidest saab mängida, siis pole nad saanud treenida ja tippvormist on asi kaugel,» kirjeldas Rikberg olukorda meeskonnas.

«Leedu klubi on olnud heas hoos, nemad on alles hiljuti saanud kogu põhikoosseisus mängida ja neil on veel ka pingilt mehi võtta. Oleme ausad, me peame kordusmängus ikkagi imet tegema, et edu saavutada. Võimalus on alati, aga eksimisruumi on meil ühe geimi jagu. Tuleb hambad ristis edasi võidelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles