JÄRELVAADATAV Võru Barrus jäi Balti liiga poolfinaali ukse taha

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet liigas saavad pühapäeval selgeks kõik poolfinalistid. Võru Barruse kaotas kodus Jēkabpils Lūšile 2:3 (25:17,25:22, 23:25, 17:25, 6:15) ja pudenes konkurentsist. Mäng on järelvaadatav.

Võrule tõi Renato Oliveira 23 punkti (+12), 14 punkti (+10) lisas Tarvo Täht ja 13 silma jäi nii Robin Kahu (+4) kui vigastuse kiuste mänginud Kristo Kollo (+4) arvele. Võru vastuvõtt oli 51%, rünnak 46%, blokiga saadi 8 ja serviga 9 punkti (eksimusi kogunes 17).

Jekabpilsi edukaim oli 24 punktiga (+16) Eduards Stiegelis. Lätlaste vastuvõtt oli 38%, rünnakuid lahendati 50-protsendiliselt, blokipunkte teeniti 11 ja servipunkte 6 (7 viga).

Enne mängu:

Põhiturniiri kolmandana lõpetanud Võru Barrus kaotas võõrsil toimunud veerandfinaali avamängu 1:3 (25:22, 28:30, 17:25, 8:15), mis tähendab, et kordusmängus eel on neil selg vastu seina. 

Võrukaid aitaks Cronimet liigas poolfinaalis ainult 3:0 või 3:1 võit, misjärel tuleks Jekabpilsi meestest üle olla veel ka 15 punktini peetavas kuldses geimis.

Barruse olukord on aga seda raskem, kuna nende kaks võtmemängijad, nurgamehed Kristo Kollo ja Rasmus Meius on kimpus vigastusega. Samamoodi on hetkel audis kolmas nurgaründaja Devin Põlluste.

Peatreener Oliver Lüütsepp loodab kodupubliku toel vaatamata keerulisele olukorrale eduni jõuda. «Avamängust jäi kripeldama teise geimi lõpp, kus oleksime võinud tegutseda korrektsemalt ja enesekindlamalt, võimalusi meil seal oli. Aga mänguks valmis olime me hästi, häälestus ja võitlusvalmidus olid väga head,» vaatas juhendaja tagasi.

«Kui suudame pühapäeval mängida nii nagu avakohtumise kaks esimest geimi, siis on kõik võimalik. Meil pole vaja imet teha, vaid head võrkpalli mängida, peame hoidma agressiivset ja kontrollitud tegutsemist. Vigastuste osas on seis sama ja sel hooajal teise liberona tegutsenud Kaspar Vider peab nurgas hakkama saama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles