JÄRELVAADATAV Pärnu langemine tähendab, et Final Fouri jõudis kaks Läti satsi

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet Balti liigas selgusd pühapäeval kõik poolfinalistid. Viimasena kindlustas koha nelja parema hulgas Ezerzeme/DU, kes alistas võõrsil Pärnu VK 3:2 (13:25, 25:17, 30:28, 21:25, 15:11) ning võitis seejärel ka otsustava kuldse geimi 15:9. Matš on järelvaadatav.

Andrus Raadik panustas Pärnu eest 22 punkti (+14), 11 silma (+5) lisas Toms Švans ja 10 (-1) Tony Tammiksaar. Mängu statistika on kahjuks poolik.

Pärnu matši tulemusena mängib järgmisel nädala lõpus Tallinnas peetaval Final Four turniiril kaks Eesti (Selver/TalTech ja Tartu Bigbank) ning kaks Läti satsi (SK Jēkabpils Lūši ja Ezerzeme/DU). Tasub meenutada, et põhiturniiril hõivasid meie meeskonnad esimesed neli kohta.

Enne mängu:

Pärnu VK võitis veerandfinaalseeria avamängu Lätimaal küll 3:2 (20:25, 21:25, 25:21, 25:22, 15:10), kuid ülemäära mugavalt nad ennast kordusmängu eel tunda ei saa. 

Nimelt selgitatakse Cronimet liiga poolfinalist kahe mängu koondtulemusena, mis tähendab, et edasi pääsemiseks tuleks Pärnul kindlasti ka kodusaalis võidurõõmu tunda.

2:3 kaotuse korral järgneks mängule lihtsalt 15 punktini peetav kuldne geim, 1:3 või 0:3 kaotuse korral edeneks poolfinaali aga Ezerzeme/DU.

Suvepealinna meeskonna juhendaja Toomas Jasmin ootab ka pühapäeval suurt võitlust. «Avamängus tegutsesid nemad nii, et esimestes geimides õnnestus pea kõik, nii hästi pole nad sel hooajal meie vastu mänginud. Aga kolmandas geimis oli Andrus Raadiku serviseeria see, mis tegi väikese vahe sisse ja siis hakkasime ise ka õnnestuma. Oma serviga olime muidu terve mängu hädas. Lõpus sekkus hästi Ivory Õuekallas, Tony Tammiksaar tegi üldse korraliku esituse ja Siim Rantanen oli ka väga tubli,» ütles Jasmin.

«Pühapäevaks see 3:2 võit meile suurt rahulolu ei anna, on vaja väga palju pingutada, et finaalturniirile jõuda. Aga me väga tahame sinna saada ja teeme kõik, mida suudame. Vigastusega hädas olnud Jörgen Vanamõisa osas on seis selline, et vaatame laupäeval, milline olukord on, aga pigem kasutan teda siis, kui häda käes,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles