JÄRELVAADATAV Selver/TalTech pääses muretult Balti liiga poolfinaali

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimeti Balti liigas saavad pühapäeval selgeks kõik poolfinalistid. Selver/TalTech võitis kodus RTU Robežsardze/Jūrmala vastu kaks esimest geimi, millega tagati koht nelja parema seas. Seejärel saadeti platsile varumehed ning lõpuks pandi oma paremus maksma 3:2 (25:11, 25:18, 21:25, 22:25, 15:11). Matš on järelvaadatav.

Tristan Täht kerkis 19 punktiga (+7) mängu resultatiivseimaks, 14 punkti (+9) lisas Marx Aru ja 11 (+7) Matthew Aubrey. Selveri vastuvõtt oli 61% ja rünnak 43%, blokipunkte kogunes 13 ja servipunkte 9 (eksiti 22 servil).

RTU parimana tõi Toms Kalnins 14 punkti (+1). Lätlaste vastuvõtt oli 52% ja rünnak 40%, blokk saadi vastase rünnakutele ette 9 korral ja servil löödi 5 ässa ja tehti 19 viga.

Poolfinaalis on Selver/TalTechi vastaseks Jekabpilsi Luši.

Enne mängu:

Cronimeti liiga põhiturniiri võitnud Selver/TalTech jätkas sama võimsalt ka veerandfinaali avamängus, kui oli võõrsil RTUst parem 3:0 (25:14, 25:15, 26:24). See tähendab, et poolfinaali pääsemiseks tuleb Andres Toobali hoolealustel kodusaalis võita kõigest kaks geimi.

Selver/talTechi peatreener Andres Toobal ei kavatse enne viimast vilet rahulolu tunda. «Võõrsil peetud mängus meeldis mulle, et saime kohe hästi minema ja tegutsesime väga hingestatult. Blokk-kaitses tegime ühe parema mängu üldse. Ja mängu lõpus saime tunda, et lihtsalt ei tule midagi (kolmas geim lõppes tulemusega 26:24 – toim). Ka vastane on võimeline väga hästi mängima ja midagi lihtsat me ei oota ja kindlasti ei tunne enne lõpuvilet mingit rahulolu,» sõnas Toobal.

Selveri ridades on hüppeliigese vigastusega hädas Jan Markus Üprus ja Valentin Bouleau, kellest esimene pühapäeval kaasa ei tee, ent prantslasest sidemängija saab meeskonda aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles