JÄRELVAADATAV Daisy Kudre-Schnyder triumfeeris kodusel MK-etapil

Postimees Sport
Uuendatud 25. veebruar 2024, 12:02
Copy

Käesoleva nädalavahetusel toimub Rõuge vallas, Haanja suusakeskuses suusaorienteeriumise MK-etapp, millest võtab osa kogu maailma paremik. Pühapäeval toimunud eraldistardist lühidistantsil teenis naiste konkurentsis võidu Daisy Kudre-Schnyder.

«Ma ei teinud täna suuri vigu ja suutsin enda fookust hoida. Võistluse lõpus pidin end suruma, et suudaksin fookust hoida, kuna minu ümber toimus väga-väga palju,» lausus võidutsenud Kudre-Schnyder.

«Nautisin tänast võistlust ja see ongi minu jaoks kõige olulisem. Sel hooajal olen väga palju keskendunud tulemusele, mitte esitusele ja see on pärssinud resultaati. Nüüd soovingi lihtsalt võistlemist nautida,» lisas võitja, kes kinnitas, et olud olid soojakraadide tõttu keerulised.

Finišis edestas võitja rootslannat Magdalena Olssonit 42 sekundiga ja norralannat Anna Ulvensoeni kahe minuti ja 22 sekundiga. Esikümnesse tõusis veel ka Doris Kudre, kes saavutas 10. koha, kaotades võitjale peaaegu viis minutit.

Foto: Kuvatõmmis

Meeste hulgas triumfeeris soomlane Eevert Toivonen, kes läbis distantsi ajaga 53.26. Pjedestaalile tõusid veel norralane Jörgen Baklid, kes kaotas võitjale ühe sekundiga ja soomlane Aapo Viippola, kel jäi võidust lahutama kolm sekundit.

Eesti koondise parimana teenis Olle Ilmar Jaama 12. koha. 20 parema hulka mahtusid veel Mattis Jaama (17. koht) ja Timo Kudre (20. koht).

Enne võistlust:

Eesti parimal suusaorienteerujal, mitmekordsel maailma- ja Euroopa meistril Daisy Kudre-Schnyderil jäid reedest ja laupäevast koduradadelt näppude vahele vastavalt viies ja kolmas koht.

Reedeses sprindis võidutses naiste arvestuses leedulanna Judita Traubaite, laupäevases jälitussõidus tõusis poodiumi kõrgeimale astmele norralanna Anna Ulvensoen. 

Meestest on seni Haanjas võidurõõmu tundnud vaid soomlane Niklas Ekström, meie parimana on Olle Ilmar Jaamal ette näidata kaks 14ndat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles