EMil esimesena medalita jäänud Mart Seim lahkus longates areenilt

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mart Seim
Mart Seim Foto: EPA / VASSIL DONEV / Scanpix

Sofias toimunud tõstmise Euroopa meistrivõistlustel teenis Mart Seim üliraskekaalus neljanda koha. Kahjuks lõppes tiitlivõistlus vigastusega.

Seim alustas võistlust rebides esmalt üles 185 kg. Ta proovis veel kolmandal katsel rebida 188 kg kangi, ent see sooritus ebaõnnestus. Tõukamises sooritas ta puhtalt avakatsel algraskuseks olnud 225 kg. Järgmisena asetas kangile olümpiamängude piletiks vajaminevad 237 kg, ent selle katse jättis Seim pooleli. Nõnda läks kirja kogusumma 410 kg, mis andis neljanda koha.

Kahjuks tuli Seimil lahkuda areenilt longates, kuna tõukamises kangile asetatud 237 kg oli kehale liiast. Ta suutis küll kangi rinnale võtta, ent sirgetele kätele tõstes vigastas ta enda kubemelihast. Sotsiaalmeediasse postitatud videos on märgata, kuidas Seim haarab kohe valu teinud piirkonnast kinni ning lahkub saalist tugevalt longates.

Üliraskekaalus kasutasid Laša Talahhadze puudumise ära armeenlased Varazdat Lalayan ja Simon Martirosyan, kellele asetati kaela vastavalt kuld- ja hõbemedal. Lalayan suutis rebimise ja tõukamise kogusummas saada kirja 455 kg ja Martirosyan 437 kg. Pronksmedali pälvis neutraalne sportlane Eduard Ziaziulin, kelle tulemuseks oli 436 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles