Veerandfinaali avamängu kaotanud Tartu jäi raskesse seisu

Postimees Sport
Uuendatud 22. veebruar 2024, 20:54
Copy
Tartu Bigbank kohtub Cronimet liiga veerandfinaalis Gargždai Amber Volleyga.
Tartu Bigbank kohtub Cronimet liiga veerandfinaalis Gargždai Amber Volleyga. Foto: Margus Ansu

Võrkpalli Cronimet liigas põhihooajal kolmandaks tulnud Tartu Bigbank kaotas veerandfinaali avakohtumise võõrsil Leedu klubile Gargždai Amber Volleyle 1:3 (13:25, 22:25, 26:24, 19:25). 

Kordusmäng toimub Tartu Ülikooli spordihoones pühapäeval, 25. veebruaril kell 16.00. Seal vajab Bigbank 3:0 või 3:1 võitu, et finaalturniirile pääseja selgitaks kuldne geim.

Täna oli ilma mitme põhimeheta mänginud Tartu klubi resultatiivseim Daniel Matheney, kes tõi 21 punkti (+12) ja pani sealhulgas 6 blokki. Timo Lõhmus lisas 12 (-4) ja Tamur Viidalepp 9 punkti (+2).

Eesti klubi vastuvõtt oli 55% ja rünnak 43%, blokiga teeniti 6 punkti ja servil löödi 3 ässa ning eksiti 15 pallingul.

Kui meeskonda ei saanud täna aidata Martti Juhkami, Mart Naaber ja Andris Širjakovs, siis pärast vigastusepausi oli taas platsil sidemängija Aleksander Eerma.

Amber Volley ridades panustas 23 punkti (+15) Matheus Veloso. Leedu klubi vastuvõtt oli 66% ja rünnak 54%, blokist saadi 11 ja servilt 8 punkti (10 viga).

Enne mängu:

Kahemängulistes veerandfinaalides kohtuvad omavahel põhiturniiri 1. vs 8.; 2. vs 7.; 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. koht. Teine mäng toimub põhiturniiri kõrgemal kohal lõpetanud meeskonna kodusaalis, vajadusel otsustab edasipääseja kuldne geim.

Viimasel ajal väga mitmete vigastustega hädas olnud Bigbank sai senistes omavahelistes mängudes võidurõõmu tunda kahel korral (3:0 ja 3:1), ent jäi viimases kohtumises alla 0:3.

Bigbanki juhendaja Alar Rikberg peab veerandfinaalseeriale vastu minema jätkuvalt pooliku koosseisuga. « Lootus on, et platsile võiksid naasta Taavet Leppik ja Aleksander Eerma, aga eks seda saab näha, kuidas Eerma pöial vastu peab. Blokis olnud ega servinud ta pole ja käsi on ikka valulik, suurem lootus on pühapäevaseks mänguks,» ütles peatreener.

«Põhimeestest on jätkuvalt eemal Mart Naaber, Martti Juhkami, ilmselt ka Andris Širjakovs. Meil pole viimase põhiturniiri mängu ja veerandfinaali vahel ka mingit erilist trenniaega olnud, vaid tänane ongi ja homme sõidame juba Leetu. Kõige selle kokkuvõttes oleks veerandfinaalist edasipääs meile ikka edulugu, ja eks suurem panus jääb meil pühapäevase kodumängu peale,» kommenteeris Rikberg.

Veerandfinaali korduskohtumine peetakse Tartus 25. veebruaril kell 16.00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles