Eestlasest juunioride maailmameister jäi U23 MMil esimesena poodiumilt välja

Postimees Sport
Copy
Olle Ilmar Jaama.
Olle Ilmar Jaama. Foto: Reigo Teervalt

Haanjas toimuvad sel nädalavahetusel suusaorienteerumise MK-sarja finaalringi etapid ning ühtlasi selgitatakse maailmameistrid U23 arvestuses.

Meeste arvestuses läks sprindidistantsi võit Soome, Niklas Ekströmi võiduaeg oli 17.17. 22-aastane Ekström võistles ka U23 MM arvestus, seega teenis ta koha mõlemas arvestuses.

Raja keskel võistlust juhtima tõusnud bulgaarlane Stanimir Belomažev kaotas võitjale 10 sekundiga, kolmandaks tuli soomlane Aapo Viippola (+17). Eesti meestest oli parim Olle Ilmar Jaama, kes sai 14. koha ning oli sellega U23 MMi arvestuses neljas. Pronksist jäi Ilmarit lahutama 10 sekundit.

«Tänase sooritusega võin enam-vähem rahul olla. Eesti korraldajad olid taas head tööd teinud ning suutsid keerulistele ilmaoludele vaatamata valmistada ette huvitava ja nõudliku raja. Sõidu esimeses pooles tegin paar kehvemat teevalikut ning korra õnnestus ka salakavala lumekooriku tõttu kukkuda, kuid õnneks suutsin raja teises pooles oma kohta oluliselt parandada,» kommenteeris Jaama oma esitust.

Naiste sprindis Daisy Kudre-Schnyder viienda koha. Võitis leedulanna Judita Traubaite (18.26), teise koha saavutas rootslanna Magdalena Olsson (+5) ja kolmanda norralanna Anna Ulvenson (+10).

Kudre-Schnyder kaotas võitjale 48 sekundiga. «Täna oli eesmärgiks teha tehniliselt kindel sõit. Eestis tehakse tiitlivõistlustel rajad valdavalt väga keerulised ja nii oli ka täna. Palju teevalikuid, palju lugemist. Lund oli palju, kohati oli suusarajad ka jäised. See kõik tingis selle, et tahtsin teha just orienteerumise poole pealt hea soorituse. Olen see aasta mitmeid võistluseid just kaardilugemisega ära rikkunud, seega keskendusin eelkõige sellele. Olen sõiduga pigem rahul, orienteerumisvigu ei teinud. Natuke jääb kripeldama paar teevalikut, aga kokkuvõttes täitsin eesmärgi ja homseks on stardipositsioon jälitussõidus täitsa hea,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles