Eesti laskesuusataja sai kodusel MMil esikümnekoha, maailmameister Kulbin ei startinud

Karl Mihkel Eller
Copy
Jaroslav Neverov
Jaroslav Neverov Foto: Reiko Kolats / ELSF

Sel nädalal Otepääl alanud laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel on täna kavas noorte tavadistantsid. Noormeeste 12,5 km distantsil tuli üheksandaks Jaroslav Neverov (5; +2.57,7). 2022. aastal sprindis juunioride maailmameistriks kroonitud Jakob Kulbin pidi haigestumise tõttu võistluse vahele jätma.

Kulla võitis prantslane Antonin Guy (1; 39.39,2), kes eksis neljas tiirus vaid korra. Kui täiskasvanutel lisatakse tavadistantsil ühe möödalasu eest trahviminut, siis noortel on trahv 45-sekundiline.

Teiseks tuli norralane Kasper Kalkenberg (2; +9,1) ja kolmandaks sloveen Pavel Trojer (1; +47,8). 19-aastane Neverov eksis kolmel korral esimeses lamadestiirus, läbis teise tiiru puhaste paberitega ning eksis korra veel mõlemas järelejäänud tiirus. Neverov näitas suusarajal päeva seitsmendat aega.

Noorte 12,5 km tavadistantsi tulemused

Foto: biathlonresults.com

2022. aastal sprindis noorte maailmameistriks tulnud Kulbin pole kodusel MMil veel võistlustulle asunud. Esialgu pidi ta reedel osalema segateatesõidus, kuid jäi haigestumise tõttu kõrvale. Lootus oli, et tavadistantsiks on tervis parem, kuid kahjuks vaevab 18-aastast sportlast jätkuvalt kurguvalu.

Täna sõidetakse Otepääl veel neidude 10 km tavadistants, pühapäeval on kavas tavadistantsid juunioridele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles