Venemaa sai Pariisi olümpiale lisakoha

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Naisjalgratturid. Pilt on illustratiivne.
Naisjalgratturid. Pilt on illustratiivne. Foto: Chris Putnam

Pariisi olümpia jalgratta naiste maanteesõidus on Venemaal kaks kohta.

Agressorriik sai lisakoha tänu rahvuste edetabeli punktide ümberarvutamisele ning varem saanuks nad võistlustulle saata vaid ühe naise, teatas Venemaa jalgrattakoondise peatreener Irakli Abrahamjan.

Rahvusvaheline jalgrattaliit lubab venelastel rahvusvahelistel võistlustel osaleda, aga õnneks pole tipptiimides just palju venelasi. Heal tasemel meestest saab välja tuua Aleksandr Vlasovi ja Pavel Sivakovi, kuid viimane hakkas pärast Venemaa tungimist Ukrainasse sõitma Prantsusmaa lipu all, kuna tema on sõjale vastu. Muide, Itaalias sündinud Sivakov on üles kasvanud just Prantsusmaal.

Naistest on Venemaa kindel esinumber Tamara Dronova-Balabolina, kes sõidab World Tour'i ehk rattamaailma kõrgliigas tiimis Roland. Ta on ka sõjardite ainus tipptasemel sõitev naine, aga ühtegi suurt võitu ta teeninud pole.

Mullu detsembris otsustas rahvusvaheline olümpiakomitee, et Venemaa ja Valgevene sportlased võivad selle suve olümpial osaleda neutraalse lipu all, kui nad pole Ukrainas toimuvat sõda toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles