Johannes Erm läheb MMile rekordisihiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Erm on ühe isikliku rekordi tänavu juba püstitanud. Seda veebruari alguses Tartus, kui ületas teivashüppes 5.07.
Johannes Erm on ühe isikliku rekordi tänavu juba püstitanud. Seda veebruari alguses Tartus, kui ületas teivashüppes 5.07. Foto: Tairo Lutter

Sel laupäeval saab Šotimaal Glasgow's alguse tänavune kergejõustiku sise-MM, kus Eestit esindavad sprinter Õilme Võro, tõkkesprinter Diana Suumann ja mitmevõistleja Johannes Erm. Meie suurimad lootused on seotud neist viimasega, kes läheb ka ise MMil starti rekordisihiga.

«On õige aeg rekord purustada,» andis Erm intervjuus ERRile mõista, et neli aastat tagasi püstitatud seitsmevõistluse tippmargi (6114 punkti) aeg on ümber saanud.

Kuivõrd tegemist on olümpia-aastaga, jätavad paljud sportlased sisehooaja vahele: nõnda on ka Glasgow's stardis kõigest 11 mitmevõistlejat. Kõige võimsam isiklik rekord on võistlustulle astuvatest meestest ette näidata Simon Ehammeril (6363). 

Ülejäänud meeste tippmargid: Ken Mullings (6340), Sander Skotheim (6318), Makenson Gletty (6230), Jente Hauttekeete (6131), Johannes Erm (6114), Harrison Williams (6042), Ondrej Kopecky (6035) ja Vilem Strasky (5981).

Lisaks on võistlustules veel Markus Rooth, kes meeste vahenditega veel seitsmevõistlust teinud pole, kuid on siiski arvestatav jõud: tema kümnevõistluse tipptulemus on nimelt 8604 punkti. 

Kuigi Erm läheb Glasgow's starti rekordisihiga, siis konkreetse punktisumma peale ta ei mõtle. «Alles 1000 meetri jooksu eel hakkavad mõtted selle peale liikuma. Kui on võimalus, siis karistan teised võistlejad ära,» märkis Erm, kes on tänavu viinud teivashüppe tippmargi näiteks 5.05-lt 5.07-le.

Kuigi MMi eel oli tervisest tulenevalt õhus ka veidi küsimärke, otsustas Erm lõpuks ikkagi ennast proovile panna. «Mitmevõistluses on alati väike vigastuse oht, aga minu arvates on üks võistlus kümne trenni eest,» sõnas ta. «Minu jaoks on sise-MMil kõige olulisem näha, millised on minu nõrgad kohad, et ma saaksin olümpia-aastal võimalikult kõvad tulemused teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles