F1 EELVAADE Panuseid suurendanud Red Bull jahib jackpot´i, kuid võib kaotada olulise lüli

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen ja Red Bull tunduvad pidurdamatud. Aga mis toimub nende selja taga?
Max Verstappen ja Red Bull tunduvad pidurdamatud. Aga mis toimub nende selja taga? Foto: IMAGO / Hoch Zwei Photoagency / Scanpix

F1-sarja uus hooaeg on ukse ees ning kuigi esimese etapi eel on õhus palju küsimusi, siis üks asi tundub olevat neljandat aastat järjest muutumatu – Red Bulli ja Max Verstappeni võidukäik näib paratamatu. Seda tulisem tõotab tulla olelusvõitlus nende selja taga.

Veel enne 2024. aasta hooaja avapauku on vormelite maailmas toimunud mitu raputust. Neist esimene oli kuu alguses tulnud uudis Lewis Hamiltoni siirdumisest Ferrarisse, mis jõustub alles järgmisel ehk 2025. aasta hooajal. Teine Red Bulli kauase tiimipealiku Christian Horneri vastu esitatud süüdistused, milles teda kahtlustatakse naiskolleegile seksuaalse sisuga sõnumite saatmises. Aga vaatame kõigepealt otsa võistluslikule poolele.

Nädal enne hooaja algust toimus Bahreinis Sakhiri ringrajal, samas, kus neljapäeval tehakse algust avaetapiga, hooajaeelne ainus testiperiood. Kolme päeva jooksul said kõik kümme meeskonda oma vormeleid katsetada ning kuigi ringiaegasid ei saa üks ühele võtta, siis annab see üldpildi jõuvahekordadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles