Kanter asub iseennast troonilt tõukama: praegune rekord on ikkagi paganama kõva

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Gert Kanteri (vasakul) ja Kristjan Čehi koostöö on toonud sloveenile juba MM-tiitli. Tänavu jahitakse mõistagi olümpiakulda, kuid võimalusse korral ka sisemaailmarekordit.
Gert Kanteri (vasakul) ja Kristjan Čehi koostöö on toonud sloveenile juba MM-tiitli. Tänavu jahitakse mõistagi olümpiakulda, kuid võimalusse korral ka sisemaailmarekordit. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Gerd Kanter ületas 2009. aastal märtsis ligi 29 aastat püsinud Wolfgang Schmidti kettaheite sisemaailmarekordi (66.20) – Kanteri heide oli 69.51 –, sõnas ta: «Võib loota, et minu tulemus püsib sama kaua!» Saatuse tahtel näeb ta nüüd aga vaeva, et see nii ei läheks.

Nimelt üritab Kanteri säravaim hoolealune, eksmaailmameister Kristjan Čeh reedel Sõle spordikeskuse jalgpallihallis tippmarki endale napsata. Ja juhendaja innustab sloveeni ainult takka.

«Täna ei saaks ma treenerina nii toimetada, kui ma ei tahaks õpilasele ainult parimat. Seda enam, kui näen, et see on võimalik ja tehtav,» sõnab Kanter, olles lõpetanud naermise oma 15 aasta taguse tsitaadi peale. «Eks sportlase ja treeneri vaated asjadele olegi erinevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles