Jakob Kulbin sai kodusel laskesuusatamise MMil kaela hõbemedali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti koondis tähistamas Jakob Kulbini hõbemedalit.
Eesti koondis tähistamas Jakob Kulbini hõbemedalit. Foto: Reiko Kolatsk / ELSF

Eesti laskesuusatamise järelkasvu üks suuremaid talente, 18-aastane Jakob Kulbin sai täna Otepääl toimunud noorte MMil 12 km ühisstardis kaela hõbemedali.  

Kulbin ei teinud nelja tiiru peale ühtegi möödalasku ning finišeerus samuti puhtalt lasknud norralase Kasper Kalkenbergi (31.36,4) järel teisena (+37,4).

Vahetult meie mehe selja taga tuli üle lõpujoone distantsi peale kaht varupadrunit kasutanud norralane Oliver Alm (2; +38,8). Napp vahe on siinkohal aga petlik, sest veel kilomeeter enne lõppu konkurenti enam kui 10 sekundiga edestanud Kulbin lasi lõpusirgel lihtsalt jala sirgeks. 

Kui Kulbinilt pärast võistlust ETV otse-eetris küsiti, kas tegemist oli ideaalse võistlusega – arvestades veel tõsiasja, et ta oli nädala esimeses pooles haige, mistõttu pidi esimesed stardid MMil vahele jätma –, vastas ta järgnevalt:

«Ideaalne kindlasti polnud. Selleks pidanuks võitma, et ideaalne oleks. Aga tiirudega jään rahule, sest lasin ikkagi neli nulli. Olen küll korra varem seda lasknud, aga individuaalis, kus seda on kergem teha. Mass-stardis on see kindlasti raskem. Sõidu kohta ütleksin, et keskmine: ei midagi erilist, aga täiesti kehv ka polnud. [---] Pean rahul olema. Tegin täna endast parima, aga üks mees oli parem. Pigem olen selle [eilse sprindi] viienda koha ja tänasega rahul.»

Ülejäänud eestlaste kohad: 30. Daniel Varikov (4; +3.06,2), 34. Yaroslav Neverov (11; +3.36,2), 43. Armin Aun (6; +4.21,3).

Esikümme
Esikümme Foto: IBU

Neidude 9 km ühisstardist sõidu võitis kõva lõpuspurdi toel ukrainlanna Oleksandra Merkušõna (2; 28.17,2). Talle järgnesid prantslanna Lola Bugeaud (1; +1,9) ja itaallanna Carlotta Gautero (2; +11,1).

Eestlannade kohad: 15. Vibeke Välbe (4; +1.32,4), 19. Mirtel Kärsna (1; +1.41,7), 23. Rosibel Marii Kaldvee (1; +1.52,3), 44. Anlourdees Veerpalu (6; +3.36,9)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles