Selver/TalTech krooniti tulises finaalis Balti liiga meistriks

Postimees Sport
Uuendatud 2. märts 2024, 22:19
Copy

Võrkpalli Cronimet liiga finaalis alistas Selver/TalTech 3:2 (16:25, 25:15, 20:25, 25:22, 15:12) Tartu Bigbanki. 

Pealinna klubi tuli viimati Baltikumi meistriks hooajal 2020/2021, mil Selveri nime all alistati finaalis 3:2 Saaremaa VK. Eelmisel hooajal ei jõudnud Selver/TalTech finaalturniirile ja üle-eelmisel kaotas veel TalTechi nime kandnud klubi finaalis Tartule.

Väga suurt rolli kandnud 18-aastane Tristan Täht tõi ka mängu viimase punkti ja kogus lõpuks 16 punkti. «Täiesti kirjeldamatu tunne, ma ei suuda isegi lauseid kokku panna! Olime neljandas geimis 3-4 punktiga maas ja ikka raske oli. Aga ma uskusin lõpuni, et me suudame tõestada,» kommenteeris nurgaründaja võitluslikku finaali.

Bigbanki meeskonna peatreener Alar Rikberg sõnas, et finaal pakkus ilusa etenduse. «Oli finaali vääriline võitlus lõpuni välja, Selveril jätkus lõpuks rohkematel meestel viiendaks geimiks värskust. Meil sai see otsa neljanda keskel. Neid hoidis mängus rünnakujõud ja servikiirus ja eks vahepeal oli õnne ka. Neil on kvaliteeti palju ja otsustavatel hetkedel kaks koondise temporündajat selle mängu ära teevad, samuti noor Tristan Täht. Aga arvestades meie seise, tegime vinge tagasituleku, vaid täpp jäi I-le panemata.»

19 punkti toonud Timo Lõhmus enda panust esile tõsta ei tahtnud ja tunnustas kaaslasi ning Bigbanki füsioterapeuti. «Ma olen oma poiste üle väga uhke ja eriliselt tahaksin ma tänada Mark Leinfeldti, see töö, mida see mees teeb! Kell kolm öösel võttis mu eile lauale, sest nii palju mehi oli ees. Sellist meest tasub oma tiimis hoida,» ütles Lõhmus.

Autasustamine:

Tulises finaalis kujunes Selver/TalTechi parimaks Matthew Aubrey 18 punktiga (+11), Tristan Täht kogus 16 (+7) ning Keith Pupart 15 (+6) punkti. Tartu Bigbanki eest säras üleplatsimehena 20 punkti (+16) toonud Mart Naaber.

Naiste Balti liiga finaalis alistas Läti naiskond RSU/MSG 3:1 (25:22, 20:25, 25:21, 25:19) TÜ/Bigbank.

Cronimet liiga ehk meeste Balti liiga pronksimängus teenis Ezerzeme/DU 3:0 (25:18, 25:19, 25:22) võidu Jēkabpilsi Lūši üle.

Naiste Balti liiga pronksimängus võitis TalTech 3:1 (25:20, 25:19, 22:25, 25:16) Rae spordikool/VIASTONI.

Enne mänge:

Kõigepealt «Kuldse geimi» erisaatest. Seda veavad kuulajatele juba tuttavad nimed: endine Eesti koondislane ja praegune Iglupargi juhataja Taavi Nõmmistu, võrkpallisõber ja Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht ning spordikommentaator ja rannavolle entusiast Karl Rinaldo.

Esimesteks külalisteks on võrkpallimängude telerežissöör, Oliver Lüütsepa onupoeg Taavi Lüütsepp ning Cronimeti liiga juht Avo Keel. «Kuldne geim» teeb esimese pausi kell 11.50, mil sõna antakse sujuvalt üle naiste pronksimängu kommentaatoritele Martin Kukele ja Marko Metile. Uuesti tullakse Postimehes eetrisse vahetult pärast naiste pronksimängu lõppu.

Päeva jooksul käib «Kuldse geimi» stuudiost läbi palju tuntud Eesti võrkpallitegelasi. Saade on Postimehes eetris enne ja pärast kõiki medalimänge, võrkpallipeole pannakse stuudios punkt pärast meeste finaali ehk orienteeruvalt kell 23.00.

Nüüd aga mängudest. Kell 12 kohtuvad naiste Balti liiga pronksilahingus TalTech ja Rae Spordikool/VIASTON. Kell 17 on finaali aeg, seal lähevad vastamisi TÜ/Bigbank ja RSU/MSG (Läti).

Naiste mängude vahel selgitatakse meeste Cronimeti liiga pronksmedalist, kui omavahel kohtuvad Läti klubid Jekabpilsi Luši ja Ezerzeme/DU. Suurele võrkpallipäevale paneb punkti finaal, kus on kodupubliku lemmik Selver/TalTech ja Tartu Bigbank. Meeste pronksilahing algab kell 14.30, finaal kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles