VIDEO Laskesuusataja sattus Otepää MMil verisesse õnnetusse

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Wu Zhizun/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Otepääl toimuval laskesuusatamise noorte ja juunioride MMil toimusid neljapäeval ühisstardist sõidud. Naisjuunioride 9 km võistlus avaringil sattus soomlanna Lyydia Rainio raskesse kukkumisse, mis lõppes verise suu ja katkise varustusega.

19-aastane Rainio kukkus pärast mõneminutilist võistlust ohtlikul laskumisel, kui põrkas kokku Poola konkurendiga. Rainio lendas vasakkurvis rajalt välja, tema suusavarustus purunes ning ka nägu sai veritseva haava. Rainio pidi võistluse katkestama. Vaata videot siit (SVT veebileht).

Rootsi televisioonis võistlust kommenteerinud ekspert hurjutas võistluse korraldajaid, sest tema hinnangul on laskumine juba mitmel võistlusel osutunud ohtlikuks. «Ma arvan, et korraldajad saavad raja ehitamise eest kriitikat, sest sellel laskumisel on juba mõned ohvrid olnud,» nentis SVT kommentaator Ola Brännholm.

Endine laskesuusataja ja kolmekordne maailmameister Helena Ekholm väljendas samuti pahameelt. «Esiteks võiks seal olla tara või võrk, mis sportlase peataks. Rajalt välja lennata pole hea,» lisas SVT ekspert Ekholm.

Naisjuunioride 9 km võistluse võitis sakslanna Julia Kink (2; 29.19,8), Lisbeth Liiv oli parim eestlanna, ta käis kuuel trahviringil, kaotas võitjale 4.17,8 ja sai 50. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles